Megvan, kit támogatnak Balog Zoltán utódjául a református egyház élére

Megvan, kit támogatnak Balog Zoltán utódjául a református egyház élére

Balog Zoltán bejelentése (Forrás: Magyarországi Református Egyház/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországi Református Egyház (MRE) négy püspöke támogatja Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökének jelölését a zsinat lelkészi elnöki tisztségre - olvasható a püspökök nyilatkozatában, amelyet az MRE zsinati hivatalának kommunikációs osztálya szerdán juttatott el az MTI-hez.

Azt írták, a zsinat elnökségi tanácsa szerdai ülésén megtárgyalta az április 24-25-ére tervezett zsinati ülés napirendjét. A püspökök nyilatkozata szerint a négy püspök egyetért abban, hogy „támogatják Pásztor Dániel tiszáninneni püspök a Zsinat lelkészi elnöki tisztségre, valamint Steinbach József dunántúli püspök a Zsinat lelkészi alelnöki tisztségre jelölését”. Pásztor Dániel Balog Zoltán február 16-i lemondása óta ügyvezetőként látja el a zsinat lelkészi elnöki teendőit.

Ugyan az MTI nem részletezte, de Balog végül amiatt kényszerült lemondásra, hogy kiderült, ő is lobbizott Novák Katalin volt köztársasági elnöknél azért, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűnsegédje, K. Endre kegyelmet kapjon. Az ügybe Novák mellett a kegyelmet ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is belebukott. Bár Balog kénytelen volt lemondani az egyházon belüli vezetői pozíciójáról, továbbra is a Dunamelléki egyházkerület püspöke.

Címkék: Balog Zoltán