Megvan a három polgármesterjelöltje a Tisza Pártnak

Megvan a három polgármesterjelöltje a Tisza Pártnak

Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség előtt szervezett demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábbi értesülésünknek megfelelően a XI. kerületben, valamint a VII. kerületben is indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt: Újbudán Orbán Árpád Istvánt, Erzsébetvárosban pedig Lajos Bélát fogják indítani a június 9-i önkormányzati választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról, amely szerint a jelöltek az ajánlóíveket csütörtökön vették át.

A választási iroda honlapján látható információk szerint Lajos Bélát eredetileg a Színes Erzsébetváros Egyesület jelölte, ám ezt a nyilvántartásba vételt már törölték. Helyette pedig nyilvántartásba vették Lajos Bélát, mint a Tisza Párt jelöltjét.

A XI. kerületben így összesen öten indulnak a polgármesteri posztért. Az újrázni készülő László Imrét már nyilvántartásba vette a választási iroda, aki a DK, A Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatását is élvezi. Szintén nyilvántartásba vették a Mi Hazánk színeiben Zakar Gergelyt, valamint a fideszes Király Nórát, a Városközpont Egyesület jelöltje, Kopácsi Attila pedig még az aláírásokat gyűjti.

Erzsébetvárosban Lajos Bélával együtt hatan szállnak ringbe: a Fidesz Benedek Zsoltot indítja, Hunwald György a Szolidaritás, a Lokálpatrióták7 és a Helló Pesterzsébetiek támogatásával méretteti meg magát, Garai Dóra az Élhető Erzsébetvárosért színeiben indul és újrázni próbál Niedermüller Péter jelenlegi polgármester, akit a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek támogat. A mi Hazánk jelöltje Zahuczki Isván Zsolt.

Csütörtökön derült ki, hogy a XVIII. kerületben Balogh Balázs indul a párt színeiben. Magyar Péter, a párt alelnöke az országjárása szerdai állomásán, Sümegen erősítette meg, hogy nemcsak az EP-választáson, hanem az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fővárosi listát is fognak állítani. Azt mondta, nincs elég idejük ahhoz, hogy saját főpolgármester-jelöltet indítsanak, listájuk viszont lesz, amihez legalább három fővárosi polgármesterjelöltre van szükségük. Magyar szerint június 9-én olyan eredményt fognak elérni Budapesten, hogy a Tisza Párt képviselői nélkül senki sem tud majd többséget szerezni a közgyűlésben.