Vitézy Dávid: „Ez új politikai korszak lenne, sok vitával”

Vitézy Dávid: „Ez új politikai korszak lenne, sok vitával”

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha hinni lehet a közvéleménykutatásoknak, az „új politikai erők” többséget szerezhetnek Budapesten – mondta újpesti választási fórumán Vitézy Dávid, utalva arra, hogy a Tisza Párt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is bejuthat a fővárosi közgyűlésbe, ahogy saját listájáról is juthatnak be képviselők a testületbe.

A főpolgármester-jelöltség mellett Vitézy fővárosi listán – a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP közös listáján – is indul az önkormányzati választáson. Vitézy nem először vetette fel, hogy akár többséget is szerezhetnek a fővárosi közgyűlésbe újonnan bejutó erők: már a Telexnek adott interjújában is kitért arra, hogy „radikális változás jöhet a közgyűlésben”. Az „új többséget” a Tisza Párt, a Kétfarkú Kutyapárt és saját, LMP-vel közös listájáról bejutó képviselők alkotnák elképzelése szerint.

– Ha új többség alakul ki Budapesten, új vezető is lesz, és az új „középajánlatot” a főpolgármester-jelöltek között én képviselem. Ez új korszak lenne, sok vitával és megegyezéssel – mondta Vitézy Dávid a közönségből érkező kérdésre az újpesti választási fórumon. A Tisza Párttal kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta: „nyitottan figyeli” a megjelenésüket. 

Abban viszont nem foglalt állást Vitézy, bár szintén kérdezték tőle a közöség soraiból, hogy Újpesten melyik polgármester-jelöltet ajánlja a választóknak, ami azért érdekes, mert a Vitézyt támogató LMP is része az újpesti ellenzéki összefogásnak. Vitézy most azt mondta, bárki nyeri a kerületben a választást, neki együtt kellene dolgoznia vele főpolgármesterként, amennyiben győz. Mint hozzátette: a fideszes indulóval, Wintermantel Zsolttal is dolgozott együtt, és jó véleménnyel van róla.