Robert Fico túl van az életveszélyen

Robert Fico túl van az életveszélyen

A besztercebányai F. D. Roosevelt Kórház sürgősségi osztályának bejárata (Fotó: MTI/AP/Erdős Dénes)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robert Fico miniszterelnök túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos, felépülése sokáig tart – jelentette be a besztercebányai kórház helyettes vezetője. A Paraméter beszámolója szerint a kormányfőt helyettesítő védelmi miniszter azt mondta, hogy a miniszterelnöknek továbbra is intenzív ellátásra van szüksége. – A legrosszabb, amitől féltünk, pillanatnyilag nem fenyeget – nyilatkozta Robert Kaliňák.

Mint korábban mi is megírtuk, Robert Fico ellen szerdán követtek el merényletet Nyitrabányán, egy kihelyezett kormányülés után. A támadó egy 71 éves író, Juraj Cintula volt, akit a helyszínen elfogtak. A férfi – aki a 2022-ben megszűnt Slovenskí Branci (SB) neonáci, migránsellenes szervezet elkötelezett szimpatizánsa is volt – egy legálisan a tulajdonában lévő fegyverrel adta le a lövéseket Ficóra, akit négy lövedék talált el. Az elkövetőt védett személy előre kitervelt meggyilkolásának kísérletével gyanúsítják, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is kiszabható rá. A szlovák belügyminiszter csütörtöki bejelentése szerint a merénylő politikai indítékkal cselekedett, motivációja az volt, hogy ellenezte a kormány több döntését, és nem fogadta el az áprilisi államfőválasztás eredményét.

A portál egy másik cikke szerint közben újabb három embert vett őrizetbe és gyanúsított meg bűncselekmény támogatásával a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). – A gyanúsított személyek olyan posztokat tettek közé a közösségi hálón melyekkel támogatták a Handlovában (Nyitrabányán) történteket – fogalmazott a rendőrségi szóvivő, aki szerint továbbra is intenzíven dolgoznak a gyűlöletkeltő posztok elemzésén, és kivétel nélkül mindegyik ügyben cselekedni fognak.