Fotókon a Verőcénél balesetet szenvedett szállodahajó

Fotókon a Verőcénél balesetet szenvedett szállodahajó

Rendőrök helyszínelnek egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fotókat tett közzé az MTI arról a szállodahajóról, amely a szombat éjszakai vízi baleset egyik érintett járműve lehetett.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, szombaton éjjel érkezett egy bejelentés a rendőrségre, hogy a 12-es főút mellett, Verőce magasságában egy vérző fejű, sérült férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Mint kiderült, hajóbaleset történhetett, ezért a rendőrök a katasztrófavédelem és a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat munkatársaival közösen megkezdték a helyszín átvizsgálását a szárazföldön és a vízen egyszerre, ehhez drónokat is használtak. Nem sokkal később Verőcétől délre, a Duna partján egy férfi holttestét találták meg, majd órákkal később a Megyeri-híd magasságában egy női holttest is előkerült, valamint egy sérült kisgéphajó. A kisgéphajón a jelenlegi információk szerint összesen nyolc felnőtt tartózkodott, három férfit és két nőt jelenleg is nagy erőkkel keresnek.

Mint kiderült, a kérdéses időszakban a térségben egy szállodahajó is közlekedett, Komáromnál meg is állítottak egy ilyet, amelynek az oldala sérült volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben. A vizsgálatba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak, azt kell kideríteniük, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a balesetért.