Szentkirályi: Ha Vitézy főpolgármester-helyettes lesz, az a jobboldali szavazók arculcsapása

Szentkirályi: Ha Vitézy főpolgármester-helyettes lesz, az a jobboldali szavazók arculcsapása

Szentkirályi Alexandra (Fotó: Szentkirályi Alexandra / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitézy Dávid a korábbi nyilatkozatai szerint nem kérte a Fidesz támogatását, a kormánypárt viszont a jelek szerint mégis számon kérné azt rajta. Az utolsó pillanatban visszalépő fideszes főpolgármester-jelölt ugyanis a Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak azt mondta: nem szavaznak meg helyettest, nem jelölnek a fővárosi cégekbe tisztviselőket, nincs se taktika, se együttműködés. Azt egyébként korábban épp Magyar mondta, hogy nem jelölnek senkit ezekre a pozícióra. Szentkirályi Alexandra most szinte szóról szóra ugyanazt ismételte, mint az elmúlt hetekben Magyar: a többség összehozása a főpolgármester feladata.

Vitézy főpolgármester-helyettességét sem fogja támogatni a Fidesz abban az esetben, amennyiben őt jelöli Karácsony Gergely és Magyar Péter. Az utóbbi két érintett egyébként nemrég találkozott is, hogy hasonló kérdésekről egyeztessenek, de azt nem tudni, mire jutottak. A korábbi főpolgármester-jelölt viszont úgy látja, Karácsony Gergely és Magyar Péter háttérmegállapodásának a függvénye lesz, hogy hogyan osztják le ezeket a helyeket.

Szentkirályi Alexandra szerint Vitézy azt ígérte, Karácsony Gergelyt váltja le, nem pedig a helyettesét, és ami most történik, az Vitézy saját választóinak és a szavazóknak az arcon csapása.

A fideszes politikus bírálta Karácsonyt azért is, hogy a választások óta egyszer sem kereste őt. Elmondta, a következő frakcióülésen a hajléktalanságra, köztisztaságra és közbiztonságra fókuszálnak majd. Mindez előrevetíti, hogy valóban meg kívánják valósítani a mostanában is többek által lebegtetett Vitézy-ötletet, a BKK-rendészetet.