Novák Katalin nem érez késztetést arra, hogy interjút adjon a magyar médiának

Novák Katalin nem érez késztetést arra, hogy interjút adjon a magyar médiának

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem érez most arra nagy késztetést, hogy a magyar médiának interjút adjon – erről beszélt a 444-nek Novák Katalin, akit a lap egy budai kávézónál talált meg. A kegyelemügybe belebukó volt köztársasági elnök az év eleji botrány óta nem szólalt meg, és nem mondta el, miért és kinek a kérésére részesítette kegyelemben a pedofília eltussolási kísérletéért elítélt férfit. A korábbi államfőt a Magyar Hang is többször kereste, hogy reagáljon, de ez nem történt meg. Egyébként még a kegyelmi ügy előtt is többször kerestük interjúkéréssel, akkor pedig még arra sem hivatkozhatott, hogy a magyar média szerinte miként bánt vele, mégsem ült le velünk beszélgetni. Sőt, amikor a Novák stábja által megkeresett Válasz Online Stumpf Andrást küldte volna interjúzni, a nekik adott ígéretet is visszamondták. 

Nem sokkal később kiderült, hogy Balog Zoltán püspök javasolhatta ezt neki, a volt miniszterről viszont a mai napig úgy tartják, nem vonta le a megfelelő konzekvenciákat. Igaz, azért a zsinati elnöki tisztségről lemondott, Nováknak viszont az államfői pozícióból kellett távoznia, míg a kegyelmet ellenjegyző Varga Judit az EP-lista vezetésétől lépett vissza.

Novák Katalint a 444 azzal szólította meg, hogy egy interjút tudna-e nekik adni valamikor. A volt köztársasági elnök visszakérdezett: „valamikor?” Majd hozzátette, nem érez erre túl nagy késztetést. Kaufmann Balázs visszakérdezett, miért nem, mire Novák azt válaszolta: azt érzi, hogy abszolút inkorrekten viselkedtek számos ponton. Majd visszakérdezett, ezt most felveszik-e, ami nem tetszett neki: „egyrészt nem tájékoztatott előre, hogy felveszi ezt a beszélgetést, úgyhogy innentől nem járulok hozzá, köszönöm szépen. Mert ez szerintem abszolút nem fair, amit csinál. Most idejön egy bekapcsolt mikrofonnal, nem tájékoztat erről, és fölveszi a beszélgetésünket, ez része annak, amiért azt gondolom, hogy nem korrekt az, ahogy bánnak velem. És be is fejeztük ezt a beszélgetést, köszönöm szépen.”

Amint a 444 felidézte, korábban Lázár János arról beszélt, ő is nagyon szeretné tudni, hogyan kaphatott kegyelmet K. Endre. Orbán Viktor pedig, amikor erről kérdezték, Novák Katalinhoz irányította az újságírókat.