Itt a hivatalos bejelentés, hol indítanak jelölteket Magyar Péterék Budapesten

Itt a hivatalos bejelentés, hol indítanak jelölteket Magyar Péterék Budapesten

Magyar Péter Veszprémben (Fotó: Lakner Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy polgármester-jelölt indul a Magyar Péter-féle Tisza Párt színeiben a június 9-i önkormányzati választáson – a napok óta felröppenő hírek után Magyar Péter tisztázta a helyzetet. Ketten olyan kerületben, ahol kormánypárti, míg másik ketten olyan helyen, ahol jelenleg ellenzéki, DK-s vezetés irányítja a helyi ügyeket.

• X. kerület, Kőbánya
Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser indul a Tisza Párt színebein a jelenleg fideszes Kovács Róberttel szemben.

• XI. kerület, Újbuda
Orbán Árpád közgazdász indul Magyar Péter pártjának jelöltjeként a regnáló László Imre, DK-s kerületvezető ellen.

• XVII. kerület, Rákosmente
Dálnoki Áron közgazdász méreti meg magát Horváth Tamás fideszes politikussal.

• XVIII. kerület, Pestszentlőrinc, Pestszentimre
Balogh Balázs filmes, vendéglátóipari szakember száll ringbe a DK-s Szaniszló Sándorral.

A négy jelöltnek hétvégén el is kezdik gyűjteni az aláírásokat, lesz, ahol Magyar Péter is részt vesz ezen. Erre egyébként már nincs sok idejük, hétfőn délután négy óráig ugyanis le kell adniuk a szükséges számú ajánlást: Újbudán 500-at, míg a másik három kerületben 300-300-at. Magyar Péter már korábban bejelentette, hogy fővárosi listát fognak állítani, ehhez legalább három kerületben kell önálló polgármester-jelölttel rendelkezniük.