Závecz Tibor: Magyar Péter sikerének üzenete, hogy vissza kell térni az emberek közé

Závecz Tibor: Magyar Péter sikerének üzenete, hogy vissza kell térni az emberek közé

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter sikerének üzenete, hogy vissza kell térni az emberek közé, személyesen kell felkeresni őket, a sajtóközlemények ideje lejárt, tömeget kell mutatni – jelentette ki Závecz Tibor közvéleménykutató, a Závecz Research Intézet igazgatója a Magyar Hang Kompország című műsorában. Hozzátette: az biztosan nem elég, amit most Orbán Viktor csinál, hogy Nemesgörzsönyben egy zárt raktárban néhány fideszes előtt mond valamit. Ennek csak nagyon kicsi lehet a hozadéka. Arról is beszélt, hogy a legfrissebb felmérésük szerint a Fidesz-tábor létszáma csökkent, de ami igazán meglepő, hogy a meglévő választóik szavazási hajlandósága is jelentősen visszaesett, olyannyira, hogy alacsonyabb az ellenzéki blokk és a Magyar Péter vezette Tisza Párt híveinek szavazási hajlandóságánál is. Így fordulhat elő, hogy a Fidesznek a biztos pártválasztók körében „csupán” 33 százalékot mértek. Szerinte a Fidesz-tábor egyelőre nincs felrázva, de még hátravan a mozgósítás, ahogy a többi pártnál is, nagy kérdés, hogy az majd kinek hoz és kitől visz szavazatokat. Hozzátette azt is: nagyon turbulens ez az időszak, nem tapasztalt még ilyet, napról napra változik minden, jönnek-mennek a jelöltek, így egy-egy felmérés csak pillanatfelvétel lehet.

Magyar Péter kapcsán még kijelentette: a rendszerváltás óta senki sem tudott hasonlót, senki nem volt képes úgy berobbanni a politikába, mint ő. Ehhez ráadásul új elérési technikákat használ. A karaktergyilkossági kísérletek sem fognak rajta, a páncélja erős, és úgy látszik, a támadásoktól csak megacélosodik. A többi párt esélyeiről azt mondta: szerinte a Mi Hazánk biztosan küldhet majd képviselőt Brüsszelbe, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt viszont sokat veszített Magyar Péter megjelenésével. Korábban még az volt a kérdés, hogy egy vagy két mandátumot szereznek-e, most már azonban a bejutási küszöb körül billegnek.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg: