Thuróczy Szabolcs: A gyógyszert kellene bevenni, nem Brüsszelt

Thuróczy Szabolcs: A gyógyszert kellene bevenni, nem Brüsszelt

Thuróczy Szabolcs (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Fotó: Végh László

– Minden tüntetésen ott voltam az elmúlt másfél hónapban. Ahogy Ervin a színpadon. És hogy egyértelmű legyek: ugyanúgy kiállnék én is – többek közt erről beszél címlapinterjúnkban Thuróczy Szabolcs. A színész szavai szerint meg is fogja találni a módját, hogy elmondja, mi az, ami fáj.

Elmondása szerint eddig olyan érzés volt benne, mintha a lélegeztetőgépről bármelyik pillanatban lekapcsolhatnák a társadalmat, februárban viszont pillanatok alatt felpörögtek az események. Belépett a politikai térbe Magyar Péter, felerősítve azt, amit nagyon sokan elnyomtak magukban: a változás reményét. Most szerinte különösen nagy a tét, ha nem lesz változás – folytatta –, „azt tényleg minden korábbinál elkeserítőbbnek érezném”.

A színész elmondása szerint a nyolcvanas években is olyan filmek születtek, hogy az embernek utólag leesik az álla. Most meg látni egy nagy narancssárga színt, és kiszorult mindenki más. – Roppant tehetséges emberek nem tudnak forgatni, miközben Pintér Béla és Társulata legutóbb nulla százalék támogatást kapott. Vidnyánszky Attila meg arról beszél, a nagy megvonások miatt nem tudja Udvaros Dorottyát tovább szerződtetni. Szegény már 370 millióval kevesebbet kap a további milliárdok mellé. És én ezt nyugodtan hallgassam? Ez lenne a normális? – teszi fel a kérdést Thuróczy Szabolcs.

• Meglepte Magyar Péter sikere?
• Nem tart attól, hogy egy újabb Fidesz lehet ebből is?
• Nem szokott félni, hogy a karaktergyilkos gépezet betalálja őt is?
• Attól nem tart, hogy bármi is lesz a választás eredménye, a borsodi valóság ugyanaz marad húsz év múlva is?
• Hívják még állami támogatású filmekbe?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 16-ig kapható 2024/19. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!