Magyar Péter: Minek akarunk egy külön ellenzéki vitát? Miért egymással akarunk vitatkozni?

Magyar Péter: Minek akarunk egy külön ellenzéki vitát? Miért egymással akarunk vitatkozni?

Magyar Péter Debrecenben 2024. május 5-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesszel kellene vitatkozni, nem az ellenzéknek önmagával – többek között ezzel indokolta Magyar Péter a 444-nek nyilatkozva, hogy miért utasítja el a most pénteki partizános vitát.

Nem is értem az ellenzéki pártokat. 14 éve nem tettek semmit, hogy legyen egy ilyen vita, és most rögtön azt mondják, menjünk a Partizánba. Minek menjünk oda, ahova nem jön a Fidesz képviselője – mondta. Szerinte a Fidesszel kellene vitatkozni arról, „hogy 14 év alatt hogyan tették tönkre az országot. Minek akarunk egy külön ellenzéki vitát? Miért egymással akarunk vitatkozni? Nem leszek abban partner, hogy lebaloldalizzon megint a kormánypropaganda, amiért elmegyek a Partizánba ellenzéki pártokkal és néhány egy- vagy nullaszázalékos, a Fidesz által létrehozott szatellitpárttal vitatkozni. Érdemi vitát a kétharmados hatalom képviselőivel, jó esetben nem is Deutsch Tamással, hanem érdemi képviselővel lehetne folytatni. És a nagyobb ellenzéki pártokkal. Annak, hogy ezt degradáljuk, semmi értelme nincs” – fogalmazott.

Azt mondta, hogy bármelyik vitára elmegy, de azt követeli, hogy először köztelevíziós vita legyen. „Ha rögtön igent mondtunk volna akár az RTL Klub, akár az ATV, akár a Partizán, akár a Blikk meghívására, akkor esélyünk se lett volna arra, hogy legyen köztelevíziós vita, és eljussunk azokhoz a milliókhoz, akikhez eddig csak a propaganda jutott el” – tette hozzá.

Kérdezték a Metropol cikkéről is, mely szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária a Tisza Pártban különböző gazdasági feladatokat lát el. Azt válaszolta, hogy „semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz. Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet.” Hozzátette, egy árva szó sem igaz abból, hogy ő vinné a párt gazdasági ügyeit. A Metropol-cikkhez csatolt képek a debreceni anyák napi demonstráción készültek mind. „Ott úgy volt jelen, mint a barátnőm édesanyja. Anyák napján. A barátnőm édesanyja semmilyen formális szerepet nem tölt be a pártban, de aki erről ellenkező bizonyítékot tud mutatni, az szóljon” – fogalmazott.