Középiskolai felvételi: itt vannak a megoldókulcsok

Középiskolai felvételi: itt vannak a megoldókulcsok

Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én (Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közzétette a középiskolai felvételik megoldókulcsait az Oktatási Hivatal – vette észre a hvg.hu. A kilencedik évfolyamra jelentkezők itt találhatják a megoldásokat, míg a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokat megcélzók itt.

A szombat délelőtti központi írásbelin 541 helyszínen több mint 71 ezer diák tölthette ki a magyar, majd a matematika feladatlapokat. A kilencedik évfolyamra felvételizők írásbelijére 56 ezren jelentkeztek, a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem 9100, a nyolc évfolyamoson mintegy hatezer gyermek vesz részt. Hozzátette: összesen 94 ezer körül lesz a felvételizők száma, de nem minden diák írásbelizik, ugyanis a középiskolák széles köre – jellemzően a szakképző intézmények – nem várják el ezt.

Az Eduline oktatási szakportál szerint az első beszámolók arról szóltak, a magyar nyelvi feladatsort nem tartották nehéznek a nyolcadikosok, de a matekpéldák sokaknál kiverték a biztosítékot.