Lemondott az állami cégnél eddig betöltött állásáról a Mi Hazánk jelöltje

Lemondott az állami cégnél eddig betöltött állásáról a Mi Hazánk jelöltje

Toroczkai László, a párt elnöke a Mi Hazánk Mozgalom majálisán (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott minden eddigi civil megbízatásáról, így a Magyarságkutató Intézetnél végzett munkájáról is a Mi Hazánk EP-képviselőjelöltje.

A Válasz Online hétfőn írt arról, hogy miközben Tarr Zoltánt szinte egyből kirúgták az állami munkahelyéről azután, hogy felszólalt Magyar Péter tüntetésén, a Mi Hazánk EP-befutóját továbbra is az állam fizeti. Borvendég Zsuzsannáról van szó, aki ugyan a harmadik helyen szerepel a listán, mivel azonban az előtte lévő Toroczkai László és Dúró Dóra sem készül Brüsszelbe, ha mandátumot szereznek, ő lesz az Európai Parlament tagja. Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa. A Válasz Online információi szerint nem jelezte előre a Kásler Miklós vezette intézetben, hogy jelölt lesz a választáson, ez pedig belső feszültségeket is okozott. Sőt, a lap azt hallotta, hogy az intézetben meg akarták szüntetni Borvendég Zsuzsanna munkaviszonyát lojalitásproblémák miatt, de a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztérium felől érkezett jelzés nyomán ez lekerült a napirendről.

Néhány órával a cikk megjelenése után a Mi Hazánk közleményben jelezte, hogy mivel Borvendég Zsuzsanna jelölése csak a napokban vált hivatalossá, így hétfőn minden eddigi civil megbízatásáról lemond, beleértve a Magyarságkutató Intézetnél végzett munkáját is. Egyúttal jelezte, hogy országjárásba kezd, a választásig hátralévő időben azért akar küzdeni, hogy „a globális hálózatokkal szembeszálló Mi Hazánk” minél erősebb képviseletet nyerjen a választáson.