Árnyékfidesznek nevezte a Hegyvidéken Kovács Gergelyre ráinduló DK-t a Kutyapárt

Árnyékfidesznek nevezte a Hegyvidéken Kovács Gergelyre ráinduló DK-t a Kutyapárt

Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely (Fotó: Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Először próbáltunk meg nagyon minimálisan koordinálni az árnyékfidesszel, úgy tűnik, hiába. A választók döntöttek az előválasztáson, az élesen is ők fognak” – mondta lapunk érdeklődésére Terdik Roland, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kommunikációs vezetője azzal kapcsolatban, hogy a XII. kerületben a Kutyapárt nyerte meg az ellenzéki előválasztást, a DK mégis saját jelöltjét, Élő Norbertet indítja. 

A hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely, az MKKP társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le, az LMP jelöltje pedig visszalépett Kovács javára. Mégsem csillapodtak a kedélyek, napok óta megy az adok-kapok a Kutyapárt és a DK között, ennek stációiról lapunk is hírt adott. A kissé zavaros ügy előzménye,  hogy az MKKP XII. kerületi szervezete azt állította, Élő Norbert (Demokratikus Koalíció) akadályozza meg őket abban, hogy az önkormányzati választásokon simán legyőzzék a Fideszt. Az MKKP szerint Élő azt is felvette, hogy a Kutyapárt ne induljon Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben sem, mert különben a Hegyvidéken összehozza a Fidesz győzelmét. A DK szerint viszont a Kétfarkú Kutyapárt saját korábbi ígéretével ellentétben sorra állít új polgármester-jelölteket a fővárosban – nemcsak a Fidesz vezette kerületekben, hanem például az I., a III. és a VII. kerületben is, ahol öt évvel ezelőtt győztes, sikeres ellenzéki polgármesterek dolgoznak.

Az ügy szombaton is folytatódott Donáth Anna, a Momentum elnökének bejegyzésével, aki szerint az előválasztás akkor működik, ha a résztvevő pártok tiszteletben tartják az eredményét. Majd így folytatta: „A XII. kerületben Kovács Gergő megnyerte az előválasztást. Ő a jelölt, akit támogatni kell, ő az az ember, aki jogot szerzett arra, hogy leváltsa a helyi Fideszt. A Kutyapárt egyéni jelöltjeivel szemben elindulni súlyos hiba, és a Fidesz malmára hajtja a vizet.”