Dúl a harc a Hegyvidéken a Kutyapárt és a DK között

Dúl a harc a Hegyvidéken a Kutyapárt és a DK között

Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely (Fotó: Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezete azt állítja a Facebookon, hiába rendeztek nemrég előválasztást, amit a párt elnöke meg is nyert, Élő Norbert (Demokratikus Koalíció) akadályozza meg őket abban, hogy az önkormányzati választásokon simán legyőzzék a Fideszt. A DK-s politikus szerint „a Kutyapárt elnöke újra igazmondásának hiányát csillogtatja”.

Mint ismert, a XII. kerületben 2006 óta regnáló fideszes Pokorni Zoltán februárban bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát jelöli. Az ellenzéki oldalon előválasztást tartottak, viharos előzmények után Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke a Momentum jelöltjét és a civil Visi Piroskát győzte le, az LMP jelöltje pedig ugyan nem vett részt az előválasztáson, de később visszalépett Kovács javára. 

A Kutyapárt most azt írta Facebook-posztjában, hogy Élő Norbert először azt találta ki, hogy a Kutyapárt kompenzációs listájára veteti fel magát, de elutasították. Ezután Élő azt mondta, hogy ha a DK nem indulhat a megbeszéltek ellenére négy körzetben, akkor a DK minden egyéni körzetben elindul a Kutyapárt ellen. Végül – állítja az MKKP – Élő azt is felvette, hogy a Kutyapárt ne induljon Óbudán, Újpesten és a VII. kerületben sem, mert különben a Hegyvidéken összehozza a Fidesz győzelmét. Szerintük ezután Élő arra jutott, hogy akkor a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt.

Tagadta a Kutyapárt vádjait lapunknak küldött közleményében a hegyvidéki DK-elnök. Élő Norbert szerint a DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlük eltitkolták, „ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte”. Ezért Élő úgy látja, hogy a DK-t – és a kerületben működő többi pártot – ez a titkos pártpaktum nem köti. – Lássunk tisztán. Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I, a III., a IV., a VII. kerületekben. Miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták. Az még egy viccpárttól is túlzás, hogy abban a kerületben, ahol ők adnák a közös polgármester-jelöltet, ott számon kérik a többi párt támogatását, de ahol nem ők, ott ellenjelöltet állítanak vele szemben – szögezte le a DK-s politikus, aki a 24.hu-nak annyit mondott: várják, hogy tárgyalhassanak Kovács Gergelyékkel, ameddig nem tárgyalnak, addig a DK megy a maga útján. A lap szerint ez azt jelenti, hogy megerősítette az indulásáról szóló hírt.