Ungár Péter: Az LMP tovább küzd, hogy a szociális dolgozók plusz pénzt kapjanak

Ungár Péter: Az LMP tovább küzd, hogy a szociális dolgozók plusz pénzt kapjanak

Ungár Péter (Forrás: LMP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra benyújtja az LMP azt a határozati javaslatot, amellyel a szociális szektorban dolgozók egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést kaphatnának – ezt Ungár Péter jelentette be a Facebookon közzétett videójában.

A politikus – aki listáról ismét bekerült a parlamentbe és a zöldpárt frakcióvezetője is lett – emlékeztetett, hogy a covid-járvány idején az egészségügyi dolgozók „nagyon helyesen” kaptak egyszeri 500 ezer forintot és érthetetlen, hogy a szociális szektorban mindez miért nem történt meg. Hiszen ezek az emberek is rengeteg plusz munkát végeztek, miközben a legrosszabbul fizetettek közé tartoznak. – Vannak olyan igazságtalanságok, amelyek mellett nem mehetünk el némán – fogalmazott.

Ungár Péter felidézte azt is, hogy volt olyan intézményvezető, aki elmesélte neki, hogyan aludtak bent az idősgondozók az idősotthonban, hogyan tették ki magukat a járványveszélynek annak érdekében, hogy gondozzák a rászorulókat.

– Nem szabad feladni azt a küzdelmet, hogy megkapják végre a szociális szektorban dolgozók az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést – fogalmazott a képviselő. Elmondása szerint ez az intézkedés összesen 45 milliárd forintba kerülne. – Ez a pénz rendelkezésre áll, itt csak a kormány politikai akarata hiányzik – fűzte hozzá.