Magyar jövő feltételes módban

Magyar jövő feltételes módban

Magyar Péter Gyulán 2024. április 18-án (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Végre őszintén bevallhatjuk, hogy egyébként mi mindent nem értünk ebből a történetből. Ismerős lehet a mondat az olvasónak. Lányi András írta a múlt héten ugyanezen az oldalon (Magyar és az ország), felesleges emlékeztetni, milyen témában.

Jó kiindulópont ez számomra is, amikor a magyar belpolitikáról írok, amely egy ideje lényegében egyetlen ember körül forog. Minden más szereplő hozzá igazítja a mozgását, rá tekintettel fogalmazza meg a mondanivalóját. A mértékadónak hihető Medián e heti felmérése valamifajta kapaszkodót jelenthet, ha Magyar Péter fellépésének a hatását vizsgáljuk, de egy mégoly pontos pillanatfelvétel is kevés a tisztánlátáshoz. Lányi András többek között azt nem érti, miért nem ártott Magyar népszerűségének, hogy nincsenek a kezében kormánybuktató dokumentumok. Magam sem értem, csupán konstatálom, hogy miközben az ellenfelei próbálnak leleplező, hiteltelenítő anyagokat, kétes értékű információkat közölni róla, vadásznak a mondataira, Magyar Péter már egy másik projekten dolgozik. Alternatívát állít, választásokra készül, hogy úgy érjen el változást, mintha Magyarországon a gyakorlatban is léteznének a váltógazdaság garanciái, biztosítva lennének a kiegyensúlyozott és méltányos politikai versengés feltételei.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 9-ig kapható 2024/18. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!