Hajnal Miklós: Nincs diplomám és soha nem is állítottam az ellenkezőjét

Hajnal Miklós: Nincs diplomám és soha nem is állítottam az ellenkezőjét

Hajnal Miklós (Fotó: Hajnal Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége” – írta hétfői Facebook-posztjában Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejegyzésére kedden reagált a Momentum elnökségi tagja. Ebben részletesen leírta, hogy Oxfordban tanult filozófiát, politikát, és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányait, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltözött. Ezután azt is kifejtette, hogy hozott egy döntést, közügyekkel akart foglalkozni itthon, de ez a külföldi tanulmányokkal összeegyeztethetetlen volt. Majd arra is kitért, hogy a hivatalosan megadott életrajzában ő maga írta le, hogy az oxfordi tanulmányait „felfüggesztette”, viszont jogi tanulmányokat folytat az ELTE-n, épp kedden is vizsgázik az egyik tantárgyból. 

– Nincs diplomám és soha nem is állítottam az ellenkezőjét – szögezte le az ellenzéki politikus, aki szerint a Fidesz gyerekes lejáratásba kezdett ellene. – Azért próbálkoznak, mert tudják, hogy az áprilisi választásokon a Hegyvidéken, az egyik utolsó budapesti bástyájukon is le fogjuk győzni őket – állapítja meg, majd újfent hangsúlyozza: „a tényeknél maradva: a Fidesz állításával – és képviselőivel – ellentétben én soha nem hazudtam a diplomámról.”

Mint ismert, néhány napja Bangóné Borbély Ildikóról derült ki, hogy életrajzában hazudott a diplomájáról, emiatt vasárnap kitették a szocialista pártból.