Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót, mától nem tagja a pártnak

Az MSZP kirúgta Bangóné Borbély Ildikót, mától nem tagja a pártnak

Fotó: Facebook/Bangóné Borbély Ildikó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – jelentette be a párt a Magyar Hanghoz is eljuttatott közleményében vasárnap délelőtt.

Leszögezték: Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására. – A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Az MSZP elvárja, hogy a Völner–Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből – tették hozzá.

Szombaton derült ki: bár nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, az egyetem szerint tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található Bangónéról.

A baloldal csak hazudni képes – így reagált a Fidesz vasárnap Bangóné kizárására. A kormánypárt a közleményében hangsúlyozta, nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően. „Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája” – írták, rámutatva arra, „most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról". A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem – tették hozzá.

Ez a közlemény után különösen érdekes az, amire a Debreciner nevű portál felhívta a figyelmet, hogy a fideszes Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Mikor kiderült ez, akkor megváltoztatta az adatokat az Országgyűlés honlapján. Két parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak. Kósa Lajos a lelepleződése után lett az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának, majd a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, Debrecen város polgármestere, tárca nélküli miniszter és számos vezetői tisztség betöltője a Fideszben, illetve elnöke több szervezetnek – emlékeztet a portál. Hozzáteszik: azóta sem szerzett sem diplomát, sem nyelvvizsgát a fideszes politikus.