Nem lelik Bangóné közgazdász diplomáját

Nem lelik Bangóné közgazdász diplomáját

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő összetép egy nemzeti konzultációs ívet napirend előtti felszólalása közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án (MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvános önéletrajza szerint Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF). A kormányközeli Mandiner közérdekűadat-igénylést küldött a főiskola jogutódjának, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek, és arra voltak kíváncsiak, hogy a szocialista parlamenti képviselő járt-e a BGF-re, és kapott-e ott diplomát.

„Tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található” – írta válaszában a felsőoktatási intézmény. Az Országgyűlés Hivatalát is megkereste a lap, és azt a választ kapták, hogy a hivatalnak nincs kompetenciája, hogy ellenőrizze a képviselők önéletrajzának tartalmát.

Az információval kapcsolatban Bangóné csütörtök óta nem válaszol a Mandiner kérdéseire. Lapunk is feltette kérdéseit a szocialista politikusnak, így arra voltunk kíváncsiak, hogy járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, kapott-e ott diplomát. Amint válaszol, frissítjük a cikket.