Két hidegfront is érkezik jövő héten

Két hidegfront is érkezik jövő héten

Szökőkútban frissíti magát egy férfi a hőségben az egri Dobó téren 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kánikulával kezdődik a jövő hét is, de aztán várhatóan két hidegfront is eléri az országot, aminek hatására több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap pedig néhol már csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az előrejelzés szerint hétfőn többnyire derült, napos idő várható. Délután az Alpokalján és a Kisalföldön fordulhat elő zápor, zivatar, az Észak-Dunántúlon zivatarok környékén a szél is megerősödhet, viharossá fokozódhat. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű.

Kedden több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, de ekkor már egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett. A Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. A szél többfelé is megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hajnali 14-23 fokról délutánra a Dunántúlon 26-31, máshol még 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Szerdán sok napsütés valószínű, a legmagasabb hőmérséklet akkor már 27 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön egy újabb hidegfront szakadozott felhősávja vonulhat át az ország felett, délután 26-32 fokig emelkedik a hőmérséklet, míg pénteken már „csak” 24 és 29 fok között valószínű.

Szombaton több helyen várható záporeső, zivatar és délután 23-30 fokos értékekre kell készülni, míg vasárnap a maximumok 20 és 26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Címkék: hőség, időjárás