Polt Péter: Magyar Péter kijelentései kapcsán állami szerv érintettsége nem merült fel

Polt Péter: Magyar Péter kijelentései kapcsán állami szerv érintettsége nem merült fel

Magyar Péter 2024. március 15-én zászlóbontó rendezvényén (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Fotó: Végh László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter kijelentései kapcsán kérdezte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyészt. – Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. E tárgyban több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el – elevenítette fel a politikus, aki többek közt arra volt kíváncsi, érintett-e az ügyben állami szerv. 

Polt hétfői válasza szerint az ügyészség a nyomozást az ügyben február 21-én rendelte el „korrupciós bűncselekmények feljelentésének elmulasztása bűntett” miatt. – A nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú dr. Magyar Péter február 16. és 17. napján a Facebook közösségi portálon közzétett nyilatkozatai miatt, magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható. Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel. A nyomozás során megalapozott gyanú közlésére még nem került sor – írta.

Hadházy szerint egyébként sok olyan tény van Magyar Péter körül, amelyeknek vészcsengőket kellene megszólaltatnia, illetve szerinte tévedés, hogy a következő választáson egy jobb jelölttel le lehet győzni a Fideszt, „és majd ha megnyertük a választást, akkor visszaépítjük a demokráciát. Ez rossz sorrend, sajnos először a valódi választások feltételeit kell kivívni, és utána lehet csak nyerni”. utóbbira reagált Magyar Péter is, amiről itt írtunk.