Hadházy: Sok olyan tény van Magyar Péter körül, amelyeknek vészcsengőket kellene megszólaltatnia

Hadházy: Sok olyan tény van Magyar Péter körül, amelyeknek vészcsengőket kellene megszólaltatnia

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Aki most úgy jön ki a NER-ből, hogy eddig komoly fizetést kapott, annak azt semmiképp se javasolnám, hogy ő akarja vezetni az ellenzéket – erről beszélt Hadházy Ákos független képviselő a Telexnek Magyar Péter kapcsán. Mint elmondta, „természetesen érdemes kilépni a Fideszből, és azt becsülöm is, ha valaki adatokkal, leleplezésekkel jön elő, hiszen kétségtelenül kockázatot vállal ezzel. Nem késő még otthagyni a NER-t, ha valakinek számít, hogy mit gondolnak majd róla a gyermekei, unokái”. Azt azonban hitelességi problémának tartja, ha valaki olyan akar az ellenzéki térfélen politizálni, aki az elmúlt 14 évben vezető beosztásban volt, komoly összegeket vett fel, és közben némán végignézte a demokrácia lebontását. – Sok olyan nagybetűs tény van Magyar Péter körül, amelyeknek egyenként is vészcsengőket kellene megszólaltatnia, de így egyben meg a bazilika minden harangját félre kéne verni – tette hozzá.

A politikus az interjúban azt is mondta, az ellenzéki pártok másik nagy tévedése, hogy a következő választáson egy jobb jelölttel le lehet győzni a Fideszt, „és majd ha megnyertük a választást, akkor visszaépítjük a demokráciát. Ez rossz sorrend, sajnos először a valódi választások feltételeit kell kivívni, és utána lehet csak nyerni”.

Kitért arra is, a tüntetéseknél is az fontos, hogy hány ember mozdul meg. – De az sem mindegy, hogy egy tüntetés csak arról szól-e, hogy egy szép márciusi napon kimennek az emberek, meghallgatnak egy érdekes embert, akinek újfajta frizurája van, és innentől kezdve reménykednek a csodában – mondta hozzátéve, hogy bizonyos kockázatokat muszáj vállalni. – Például fel lehet menni a Várba, és támogatni azokat a diákokat, akiket lefújnak könnygázzal. Ezeket a diákokat magukra hagyták, de magukra hagyták azt a tíz tanárt is, akiket kirúgtak az állásukból. Meggyőződésem, hogy nagyon komoly változásokat hozott volna, ha megvédjük a tanárokat – fejtette ki.

A teljes interjú itt olvasható.