Kovács Zoltán nem szeretne „részt venni a balliberális propaganda önigazolási folyamatában”

Kovács Zoltán nem szeretne „részt venni a balliberális propaganda önigazolási folyamatában”

Kovács Zoltán (Forrás: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Andrew Marantz, a The New Yorker újságírója megkeresett, hogy publikálás előtt fussam át a CPAC Hungary-ről szóló, a valósággal hadilábon álló, terjedelmes irományát. Nem untatnék senkit a részletekkel, hiszen a cikk tartalmazza a liberális barátaink által előszeretettel használt összes közhelyet” – írja Facebook-posztjában Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

– Idézném az Andrew Marantznak adott válaszomat: Értékeljük az ön által felajánlott lehetőséget, de nem szeretnénk részt venni a balliberális propaganda önigazolási folyamatában – folytatta a fideszes politikus.

Mint megírtuk, május 19-én és 20-án Budapesten tartották, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferenciát CPAC), amely az amerikai konzervatívok egyik legfontosabb rendezvénysorozata. A rendezvénynek a magyar miniszterelnök volt a vezérszónoka, és Donald Trump volt amerikai elnök videóban dicsérte meg Orbánt. 

Erről a konferenciáról írt helyszíni beszámolót a The New Yorker, és ezt a cikket küldte el megjelenés előtt Kovács Zoltánnak a szerző. Az államtitkár – ahelyett, hogy értékelte volna ezt a gesztust – a következőket írta: 

„A dolog pikantériája, hogy Marantz nekem címzett leveléből kiderült, hogy valójában már kész a mestermű és igazából csak statisztákat keres, hogy a független-objektív újságírás bajnokaként tetszeleghessen. Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet! – juthat eszünkbe az A tanú című film ikonikus jelenete.

Gondolom, senkinek sem kell elmondanom, hogy mennyire lett tényszerű a megjelent gyöngyszem. Pont amennyire vártuk: semennyire.”
 
 

 

Címkék: Kovács Zoltán, CPAC