Közel 180-190 ezer rászoruló család kap tűzifát szociális alapon

Közel 180-190 ezer rászoruló család kap tűzifát szociális alapon

(Fotó: Pixino.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szociális tüzelőanyag program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kap a téli tüzelőjéhez segítséget – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít. A tűzifa több mint 50 százaléka november végéig el is jutott az önkormányzatokhoz. 

A szociális tűzifa program 2011 óta működik, a támogatási keret azóta az ötszörösére emelkedett. November végéig a program keretében az állami erdőgazdaságoktól 1956 önkormányzat igényelt tűzifát összesen 181 796 köbméter mennyiségben. – A legtöbb igény eddig a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar valamint Borsod-Abaúj megyékben gazdálkodó Nyírerdő Zrt.-hez és szakerdő Zrt.-hez érkezett – tudatta a tárca. A tüzelőanyagot legkésőbb 2023. február 15-éig oszthatják ki a rászorulók részére, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása pedig március 31-éig történhet meg.