Magyar Péter elmondta, ki lesz hallható a felvételen, amit kedden nyilvánosságra hoz

Magyar Péter elmondta, ki lesz hallható a felvételen, amit kedden nyilvánosságra hoz

Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Hadházy Ákossal készült interjú alá kommentelte Magyar Péter, hogy mire számíthatnak tőle az emberek kedden.

– Aki most úgy jön ki a NER-ből, hogy eddig komoly fizetést kapott, annak azt semmiképp se javasolnám, hogy ő akarja vezetni az ellenzéket – erről beszélt Hadházy Ákos független képviselő a Telexnek Magyar Péter kapcsán. A politikus az interjúban azt is mondta, az ellenzéki pártok másik nagy tévedése, hogy a következő választáson egy jobb jelölttel le lehet győzni a Fideszt, „és majd ha megnyertük a választást, akkor visszaépítjük a demokráciát. Ez rossz sorrend, sajnos először a valódi választások feltételeit kell kivívni, és utána lehet csak nyerni”.

A Telex a Hadházyval készül kiposztolta Facebook-oldalára, ehhez szólt hozzá Magyar Péter. – Képviselő Úr, minden tisztelettel, aki azt állítja, hogy egy képviseleti „demokráciában” a regnáló hatalmat nem egy választáson lehet legyőzni, az nem mond igazat. Tényleg úgy gondolja, hogy választási győzelem nélkül a propaganda meg fog szűnni, vagy a hatalom meg fogja változtatni a választási szabályokat?! A poltiikus szerint természetesen demonstrációkra is szükség van. – Remélem például, hogy miután kedden meghallják az emberek, ahogy a volt igazságügyi miniszter elmondja, hogy miként működik az ügyészség és a hatalom, több ezren fogjuk követelni a legfőbb ügyész és a bűncselekményt elkövető kormány távozását. De ha maguktól nem távoznak, a hatalmat csak választásokon tudjuk elzavarni – vélte.

Frissítés: Magyar Péter esti interjúja itt olvasható a hangfelvétel körülményeiről.

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt, a kedden bemutatott hangfelvételvétel tartalmát pedig itt olvashatja.