Már nem látható a Youtube-on, ahogy Bencsik András a melegek kivégzésének örül

Már nem látható a Youtube-on, ahogy Bencsik András a melegek kivégzésének örül

Bencsik András (Képernyőfelvétel: HírTV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lekerült a Youtube-ról az a videó, amiben vasárnap Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője jó hírként tálalta a Hír TV Sajtóklubjában, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak – írja a Telex.

A műsorban már majdnem félórája beszélgetett vendégeivel Bayer Zsolt többek között az ukrajnai háborúról, Amerikáról, egy esetleges harmadik világháborúról, amikor a 28. percnél Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője miután arról beszélt, hogy a harmadik világban sokan szurkolnak Amerika bukásának, egyszer csak jó hírként tálalta, hogy Ugandában LMBTQ-ellenes törvényt hoztak, ami szerint kivégzik azokat a melegeket, akik összeházasodnak.

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – mondta mosolyogva Bencsik András. Az újságíró később arról beszélt hosszan, hogy ez egy üzenet az afrikai ország részéről. „Az amerikaiak tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – mondta.

Az adás miatt bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, ami alapján a Médiatanács hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a műsorszámot.