Borkai-ügy: csőtörés pusztított Rákosfalvy ügyvédi irodájában, hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Szabó Ervint

Borkai-ügy: csőtörés pusztított Rákosfalvy ügyvédi irodájában, hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Szabó Ervint

Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több, a korrupciós- és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt érdekköreihez köthető győri vállalkozót hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség – értesült a Magyar Hang. Lapunk információi szerint az elmúlt hetekben házkutatást tartottak Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál is. Mindkettőjüket Budapestre szállították gyanúsítotti kihallgatásra, amely után szabadon távozhattak.

Arról nincs biztos információnk, hogy a Borkai Zsolt köréhez sorolt és a szexvideókon szereplő Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájában szintén jártak-e a nyomozók. Annyit azonban megtudtunk, hogy különös módon nemrég csőtörés volt ott, aminek következtében dokumentumok semmisültek meg.

Információink szerint nem a kiszivárgott felvételekkel kapcsolatos zsarolási ügyben, hanem gazdasági bűncselekményekkel összefüggésben tartott házkutatást a rendőrség. Szabó Ervin és Neumann Zoltán kihallgatására is ezen ügyekben került sor.

Kérdéseinkkel megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, ahol rövid válasszal szolgáltak:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat. Az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A nyomozások érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Rákosfalvy a Borkai-ügy jól ismert alakja, az egykori győri polgármester egyik legfontosabb bizalmasaként tartják számon. Nemcsak ügyvédként, hanem vállalkozóként is szép karriert futott be, miután Borkai Zsoltból polgármester lett. Rákosfalvy Zoltán és köre óriásit kaszált ugyanis az Audi győri üzemének helyén lévő telkekkel kapcsolatos spekulatív ügyletekkel: a vállalkozó apró pénzért felvásárolta az ott lévő telkeket, majd óriási, becslések szerint 4-5 milliárdos haszonnal adta tovább azokat a német autógyárnak. Az ügyvéd-vállalkozó emellett verseny nélkül jutott hozzá az államtól több vidéki kaszinó üzemeltetési jogához is.

Szabó Ervin szintén Borkai kulcsembere: az üzletember a Pálffy 2003 Kft. tulajdonosa, aminek a résztulajdonában, Szabó ügyvezetésével működik a Diákolimpia 2017 Kft. Ez a vállalat az Index szerint négyszeres áron, 896 millió forintért szállította a győri diákolimpia résztvevőinek az ellátást. A botrányt kirobbantó „ördög ügyvédje” azt írta, körön kívülinek Győr belvárosában gyakorlatilag 2006 óta nem lehet éttermet nyitnia.

Neumann Zoltán a Kultúrmérnök Kft. ügyvezetője, személye eddig viszonlyag marginális volt a Borkai-botrányban. Az „ördög ügyvédje” állítása szerint cége gyakori nyertese volt a győri közbeszerzéseknek, Neumann pedig rendszeres résztvevője volt az egykori polgármester Maldív-szigeteki kiruccanásainak, amelyek fő célja a nyaralás mellett az volt, hogy a korrupcióból származó vagyont ottani bankszámlákon helyezzék el.