Júliusban megszűnik a Pesti Tv

Júliusban megszűnik a Pesti Tv

Pesti Tv (Fotó: Pesti TV Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Media1 információi szerint két hónap múlva lesz látható utoljára a Huth Gergely nevével fémjelzett és Mészáros Lőrinchez köthető kormányközeli tévécsatorna, a Pesti Tv programja.

Már ki is mentek az első ezzel kapcsolatos hivatalos értesítő dokumentumok a Progress Média Hungary Kft.-től a műsorterjesztő vállalatokhoz. A Media1 azt is megtudta, hogy a Pesti Tv 2022. július 10-én 24:00-kor sötétül el örökre.

A Pesti Tv – melyet sokan Rogán Antal, a kormányzati propagandáért felelős miniszter „szerelemprojektjeként” emlegetnek, és Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó, Orbán Viktor barátjának pénzén jött létre – 2020 őszén kezdte meg a sugárzást.

A Pesti Tv megszűnése közel sem derült égből villámcsapásként érkezik, a Média 1 úgy tudja, a Pesti Tv nézettsége nagyon elmaradt a várttól, miközben működtetése rendkívül költséges volt, és belső működési botrányok is kísérték, előfordult az is, hogy a munkatársak a fizetésüket is késve kapták meg a műsorokat alvállalkozóként gyártó Huth Gergelyék cégétől.

Ezzel szemben a Pesti Srácok még a megszűnés hírének napvilágra kerülésekor is arról írt egy Századvéges felmérésre hivatkozva, hogy a Pesti Tv nézettsége erősödött: rendszeres követőinek aránya 15-ről 19 százalékra nőtt a felnőtt lakosság körében.
Mint megjegyzik: a közel két évtizedes múltra visszatekintő és nagyságrendekkel nagyobb költségvetésből dolgozó Hír Tv és ATV népszerűségének negyven százalékát érte el alig másfél év alatt a Pesti Tv a hagyományos, televíziós platformon.