Megvan, kik nyerték a Magyar Péter által meghirdetett EP-jelölti szavazást

Megvan, kik nyerték a Magyar Péter által meghirdetett EP-jelölti szavazást

A Magyar Péter által meghirdetett nemzeti menet résztvevői a budapesti Deák téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig két nap alatt több, mint 95 ezren szavaztatok a TISZA Párt EP képviselőjelöltjeire – írja a Békés megyét járó Magyar Péter a Facebookon. A szavazás végeredményét is nyilvánosságra hozta már a Tisza Párt alelnöke, eszerint magasan a legtöbb szavazatot Kulja András (39 469) kapta.  

„A szavazataitok alapján összeállítjuk és rövidesen nyilvánosságra hozzuk az EP listánkat. Holnap délelőtt pedig megkezdjük az aláírásgyűjtést” – írja a posztban Magyar Péter. Az első helyen végzett és egészségügyi influenszerként közismert Kulja András andras.doktor néven 360 ezer követővel rendelkezik a TikTokon. A második helyen a pécsi Dávid Dóra (14 310) végzett, aki 16 éves korában Angliába költözött, jelenleg Londonban jogtanácsos. A harmadik helyre Lakos Eszter jogász-közgazdász (6 731) került, ő 10 évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen. A listára egyébként összesen hat nő és négy férfi került fel, a tizedik helyhez már 2600 szavazat is elég volt.

Magyar Péterék az EP-jelölteket – minden korábbi szokást felrúgva – pályázati úton, több körben, csaknem félezer jelentkezőből választották ki. A végső listán szereplő képviselőjelöltek sorrendjéről – a listavezető Magyar Pétert és a harmadik helyen szereplő Tarr Zoltánt kivéve – pedig nyílt szavazást hirdettek. A tíz jelölt mindegyike magasan képzett, fiatal és ismeretlen a közéletben. A lista második helyén a legtöbb szavazatot kapó női képviselőjelölt fog állni, így Kulja András az előzetesen meghirdetett szabályok szerint minden bizonnyal a lista negyedik helyezettje lesz. Magyar Péter már jelezte, hogy ő maga nem szándékozik átvenni a mandátumát.