Itt a következő feladat Magyar Péternek: négy nap, három jelölt

Itt a következő feladat Magyar Péternek: négy nap, három jelölt

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre egyik fővárosi kerületben sem vette át a polgármester-jelölti ajánlásgyűjtő íveket Magyar Péter pártja, a Tisza Párt – derül ki a valasztas.hu délelőtti adataiból. Ennek azért van jelentősége, mert egy párt akkor tud fővárosi listát állítani, ha legalább három budapesti kerületben polgármester-jelöltet állít. Több ellenzéki párt indulója ezért is áll rajthoz külön néhány fővárosi kerületben: így tett a többi között a Momentum, az LMP, vagy épp a Jakab Péter-féle Nép Pártján.

Arról a múlt héten írt az Index, hogy a fővárosban is beszállhat a küzdelembe Magyar Péter, aki legutóbb erre tett utalást országjárásának sümegi állomásán is. Mint mondta, el fognak érni egy olyan eredményt, hogy a Fővárosi Közgyűlésben nélkülük ne legyen többsége se a „kék Fidesznek”, vagyis a Demokratikus Koalíciónak, se pedig a valódinak. Főpolgármester-jelöltet már nincs idejük indítani, pedig „lehet, hogy jó eséllyel indulnának a kutatások alapján”.

Egyelőre nem tudni, hogy Magyar Péterék melyik három kerületet veszik célba, a korábbi információk arról szóltak, hogy ezek a XI., a XV., és a XXII. kerület lesznek. A XI. és a XV. kerületben 4-4, míg a XXII.-ben jelenleg 5 jelölt van, ez egyébként nem számít soknak a kerületek versenyében. Az idő azért sürgeti Magyar Péter pártját, mert – a listaállítás „előszobájaként” – a jelölteket hétfő délutánig be kell jelenteni, azaz addig át kell venni az ajánlóíveket, össze kell gyűjteni az aláírásokat és ezeket le kell adni. Minderre összesen négy napja maradt a Tisza Pártnak.