Poligráfos vizsgálat döntheti el, járt-e Kövérnél a DK politikusa

Poligráfos vizsgálat döntheti el, járt-e Kövérnél a DK politikusa

Nagy János szigetszentmiklósi polgármester beszédet mond Magyar Péter tüntetésén 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

A rendszerváltás utáni egyik legnagyobb tüntetésen szúrt oda Nagy János, Szigetszentmiklós független polgármestere a Demokratikus Koalíciónak (DK), és párt szigetszentmiklósi képviselőjének. A Magyar Péter-féle demonstráción Nagy százezres tömeg előtt beszélt arról, hogy 2019-es megválasztása után a DK előbb elfogadhatatlan döntésekre akarta kényszeríteni, majd lejáratókampányt indított ellene – mert „ezek ugyanazok(…) Nincs Orbán Gyurcsány nélkül.” A polgármester azt is állította, hogy a városi DK-s képviselő, Jószai Attila rendszeresen látogatta Kövér László fideszes házelnököt. A DK válasza nem maradt el: pert ígértek a Fidesz-kollaboránsnak nevezett Nagy Jánosnak, tagadva a színpadon elhangzottakat. Magyar Péter, a rendezvény központi szereplője szintén nem finomkodott a DK-ról szólva. Szerinte Gyurcsány Ferenc a NER biztosítéka és alappillére. Magyar állásfoglalása váratlanul nyitott új politikai frontot, a szigetszentmiklósi botrány azonban régi konfliktusra vezethető vissza.

Hogy miként került szembe egymással az ellenzéki vezetésű város két meghatározó politikusa, arról az érintetteket kérdeztük. Egyértelmű válaszokat nem kaptunk, de sok minden a helyére került. Például az, miért nevezhették Fidesz-kollaboránsnak Nagy Jánost, és miért érezte számottevő veszélyforrásnak Jószait a polgármester. – A bíróságon bizonyítani fogom – felelte a kérdésünkre Szigetszentmiklós vezetője, hogy miért beszél tényként Jószai Attila és Kövér László találkozásairól; ezzel egyúttal azt is jelezte, hogy nem ijed meg egy kis pereskedéstől.

• Miért harcol évek óta Szigetszentmiklós vezetője a korábbi alpolgármesterrel?
• Hogyan fér össze Jószai takarékossági okokkal magyarázott kirúgása Nagy több milliós jutalmával?
• Miért jelölte ki ellenfélnek Magyar Péter a Demokratikus Koalíciót?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!