Magyar Péter: Bejárjuk egész Magyarországot, a legkisebb falut is, hogy elvigyük a reményt – percről percre

Magyar Péter: Bejárjuk egész Magyarországot, a legkisebb falut is, hogy elvigyük a reményt  – percről percre

Magyar Péter a Kossuth téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter szombat délutánra hirdette meg a „Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” névre keresztelt tüntetését. A résztvevők a Deák tértől vonultak a Parlamenthez, Magyar Péter pedig a teljesen megtelt Kossuth téren bejelentette, hogy országjárásra indul, hétfőtől pedig lehet jelentkezni a leendő, egyelőre be nem jelentett párt EP-listájára. A fideszeseknek azt üzente, hogy még nem késő a jó oldalra állni. „Mi magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban, nem leszünk az új földesurak kiszolgálói" – mondta. Az eseményeket a Magyar Hang percről percre közvetítette!   

Az esemény után videóinterjút készítettünk Magyar Péterrel, amit itt nézhet meg.

18:36: Kéri László értékelte a Magyar Hangnak a rendezvényt. Itt olvashatja el a beszélgetést! Képválogatásunkat pedig itt nézheti meg

17:33: Sokan várják Magyar Pétert a színpad előtt, szeretnének vele szelfizni, szót váltani.

17:25 Oszlik a tömeg. A hangszórókból sokadszor szól a Carson Coma Feldobom a követ című száma. Aztán Varga Miklóstól az Európa.

17:17: A tüntetésnek vége. Arra kértek mindenkit, hogy szedjék össze maguk után a szemetet.

17:14: Véget ért Magyar Péter beszéde. Azt mondta, Anyák napján újra találkozunk. Vagyis május 5-én, vasárnap.

17:13 A 24.hu szerint egy idősebb nőt kivezettek a rendőrök, miután rosszul lett, egy másik pedig elájult Magyar Péter beszéde alatt. A rendőrök segítettek neki. Nagyon meleg van a Kossuth téren, a tömeg is nagy, szél is alig van. A beszéd végén azt kérte Magyar Péter, hogy mindenki fogja meg a mellette álló kezét és emeljék fel közösen a magyar zászlókkal együtt.

17:10: Elmondta, hogy sokan kérdezték tőle, milyen várható atombomba lehet még a tarsolyában esetleges ügyekről, ő azonban hangsúlyozta: „az atombomba mi vagyunk, a magyar nép”, és azt kérte, mindenki tegye fel magának a kérdést, mit tehet a hazájáért. A megoldást ne csak tőlem várjátok, a minendeki külön-külön megmozdul, lesz változás – mondta. Azért vágtam bele, hogy elindítsak egy teljesen új korszakot. Én csak egy szikra vagyok, ami elindítja a motort. Fel kell állni a fotelből. Ma miénk itt a tér, fel kell szabadítanunk Magyarországot” – fogalmazott.

Itt vagyunk több százezren és visszaköveteljük a nemzeti intézményeinket. Ez itt a mi hazánk! Mi magyarok nem leszünk jobbágyok a saját hazánkban, nem leszünk az új földesurak szolgái – fogalmazott. A magyar ember nem alattvaló. Ma még kér a nép, még ki lehet szállni a bűnözők közül, még lehet bocsánatot kérni, de lassan késő lesz – üzente. Mi magyarok modern társadalmat akarunk a feudalizmussal szemben és meg is fogjuk csinálni. A Talpra Magyarok Közössége fogja összefogni az akaratot, megvan az egyesületünk is. Hamarosan be fogom jelenteni azt a pártot is, aminek segítségével el fogunk indulni az EP-választáson és veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsóján – mondta. Várjuk a jelentkezéseteket az EP-listára, hétfőtől lehet pályázni és szavazni – tette hozzá.

Gyurcsány a pillére a NER-nek, akivel Orbán Viktor mindig meg akar küzdeni. Magyarország azért nem jut semmire, mert a magyart a magyar ellenségévé tették, le kell győznünk a turáni átkot, a magyarok megosztottságát – mondta. Nem árkot, hanem hidat kell építeni. Mutassuk meg, együtt, hogy ez a megfelelő pillanat, indítsunk új időszámítást Magyarországon – fogalmazott.

16:59:  „Kérlek benneteket, ne féljetek kiállni magatokért”. Ahogy én vállaltam, hogy egy őrült lejárató kampány induljon, is is próbáljatok a környezetetekben tenni. Bízzatok bennünk, a közösségünkben – üzente. Ha igaza lenne a propagandának, hogy hatalmat és pénzt akarok, egyszerűbb lett volna ott maradni, ahol végtelen hatalom és pénz van. A Fidesz bolsevik stílusú propagandája adófizetői százmillióiból szajkózza, hogy én áruló vagyok. De az igazság az, hogy ők árulták el magyarok millióit és nem leszek ebben tovább bűnrészes. Ez a hatalom minden csak nem konzervatív, nem keresztény – tette hozzá.

Javaslom, hogy amit propagandára költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak, személyesen Rogán Antal és a miniszterelnök adja át és kérjenek bocsánatot – mondta. Kitért Deutsch Tamás fideszes EP-listavezetőre, majd elmondta, hogy mit képvisel uniós szinten. Létfontosságú a felfüggesztett uniós források hazahozatala, meg is ígérte ezt. Ahogy az Európai Ügyészséghez való azonnali csatlakozást is. A negyedik pont a konstruktív, de kritikus párbeszéd az uniós intézményekkel. Az 5. pont a föderális Európai Unió elutasítása. A hatodik a magyar gazdák és kkv-k támogatása. Június 9-e sorsdöntő nap lesz, meg kell mutatnunk, hogy létezik erő, amely képes felvenni a harcot a NER-rel, és képes is legyőzni az Orbán és Gyurcsány által kiépített rendszert – mondta. Fontosnak nevezte, hogy a külföldön élő magyarok itthon regisztráljanak és itt adják le a szavazatukat.

A jövő héttől, két hónap alatt bejárjuk egész Magyarországot, a legkisebb települést is, hogy elvigyük a reményt, hogy van remény a valódi változásra, az új Magyarorszűgra – ígérte. Ferge Zsuzsa szociológusról is megemlékezett.

16:54 „Nem alattvalókat, hanem öntudatos polgárokat akarunk nevelni” – mondta. 

16:53 A magyar gyerekek nincsenek biztonságban, kivéve a hatalmi elit csemetéi, akiket gondos szüleik már a bölcsőde elején kimenekítenek az állami oktatási rendszerből – mondta. Ma, akik egy zsákfaluban születettek, jó eséllyel ott is fog meghalni, mert olyan az oktatásuk, hogy esélyük sincs kitörni. Lesz külön oktatási, kulturális és egészségügyi tárca, ha átveszik a hatalmat, az első napon feloszlatják a Kliket.

16:52 Gyurcsány Ferenc pillére és biztosítéka a NER-nek, ő az, akit biztosan le tud győzni Orbán Viktor.

16:48 Hamarosan bejelenti a pártot is, amivel elindul az európai parlamenti választásokon. De nem most. Elismételte, hogy Legyél a változás! Egyesület néven működteti új egyesületét.

16:42: A Talpra magyarok közösségében nem számítanak az ideológiák, a nem, a kor vagy a vallás, csak az, hogy valakinek fontos a hazája, és tenni akar a jövőjéért. Magyar Péter szerint 2024 elejére a magyarok elvesztették hitüket a politikusokban és az intézményekben. Felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. "Hisz abban valaki, hogy a Fidesz-tag Polt Péter pártatlanul végzi a munkáját? – tette fel a kérdést. “Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?”

16:36: Február 10-én még tele kétségekkel lépett be egy stúdióba, hátrahagyva az eddigi életét. Ma már több százezren vannak itt, és talán milliónyian vele. Olyan energia van ebben a közösségben, amellyel akár hegyeket lehet elmozdítani, de egy boldog hazát építeni biztosan sikerülni fog! - jelentette ki. Szerinte a 2021-es Békemeneten közel sem voltak ennyien.  Példátlan, amit tettek, egy kis garázsból indulva megrengették a hatalmat. Minden lejáratás csak tovább erősít bennünket - tette hozzá.

Ti vagytok a bizonyíték, hogy ez nem egy belpesti médiahack. Lépésről lépésre, tégláról téglára vesszük vissza a hazánkat, és építünk egy szuverén, modern Magyarországot. 

Ugye, nem félünk? - teszi fel a kérdést, mire a tömeg skandálni kezdi, hogy nem félünk. “Lerázzuk magunkról az utóbbi évtizedek hatalmi elitjének béklyóját”.

16:21: Magyar Péter következik, vastaps fogadja. Köszönöm, hogy eljöttetek a világ minden részéről – kezdte a beszédét. – Itt vagyunk az ország csodálatos főterén, több százezren. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot, mostantól sohasem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt. Most megüzente a magyar nemzet a korrupt hatalomnak, hogy eddig és ne tovább. Véglegesen visszavettük a kisajátított nemzeti jelképeinket – mondta. Februárban egyedül mentem be egy stúdióba, ma pedig több százezren vagyunk és talán már milliók vannak velünk lélekben. A legkisebb falvakba is eljutott a remény üzenete, hogy lehet egy más Magyarországot építeni. Nélkületek nem tudtuk volna összehozni az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációját. Néhány hét alatt megrengettük a politikai status quot és egyre többen vagyunk – tette hozzá. A propaganda pedig közben nem veszi észre, hogy minden lejáratás csak tovább erősít minket – mondta. Elmondta, hogy a mai eseményben nem volt állami pénz, párt által küldött sms-ek, különbuszok.

Ahogy pár hete megígértem, lépésről lépesre vesszük vissza a hazánkat és építünk egy modern európai Magyarországot – fogalmazott. Csak akkor lehetünk méltók a múlt nagyjainak emlékéhez, ha ma összekapaszkodunk és ismét kiállunk a szabad, demokratikus Magyarországért. 

16:17: Rost Andreát szólították a színpadra, aki a You'll never walk alone-t adja elő.

16:16: Tar Zoltán beszéde után fideszes poltikusokat mutatnak a kivetítőn.

16:10: Tar Zoltán református lelkész következik, egyház és állam káros összefonódásával kezdte beszédét, majd áttért a húsvétra. „Felszabadultsággal és félelem nélkül vagyok itt, örülök, hogy ennyi szabad embert látok” – mondta. Beteg a magyar társadalom, és ezért a betegségért kiemelt felelősség terheli az egyházakat – tette hozzá. Az emberek menekülnek a kurzuskereszténységtől és hagyják ott az intézményes egyházakat – mondta. – Mindez akkor, amikor számolatlanul érkezik hozzájuk a pénz. Világos üzenet ez az egyházaknak, hogy eltértek eredeti küldetésüktől. Majd rátért a kegyelmi ügyre és Balog Zoltánra, ezt hangos fújolással fogadta a tömeg. Hozzátette: elfogadhatatlan a pedofília elkenése, ami történt, és az, amit és ahogy Balog Zoltán tett, és ahogy azóta viselkedik. Erre elkezdett zúgni, hogy mondjon le.

Ne szóljon bele az egyház a politikába, és az állam se az egyház ügyeibe. Vegyük vissza az egyházat azoktól akik személyes és politikai játszóterükké alakították. Vegyük vissza az országot, közösségeinket – mondta. Mi, reformátusok meg fogjuk oldani a Balog-ügyet, mert amíg ő bármilyen tisztséget betölthet, addig tudjuk, hogy nem csak beteg a magyar egyház, de nem is akar meggyógyulni – tette hozzá. Majd elkezdték skandálni a vezénylésére, hogy „Nem félünk”! Szabadok vagyunk és szabadok is akarunk lenni – búcsúzott.

16:00: Nagy Ervin elénekli az LGT-től a Neked írom a dalt. A tömeg egy része tapsolva énekel.

15:58 - Ha nem vagy hű csicskája a hatalom gépezetének, neked véged. Lejáratnak, eltipornak. Én most azt mondom, elég volt. Nem akarom megszokni, és nem akarok megszökni sem - mondta a színpadon Nagy János, Szigetszentmiklós független polgármestere. Szerinte megzsarolta őt a DK, majd hozzátette: nincs Orbán Gyurcsány nélkül, ezek ugyanazok. - Harmincéves mélyálomból ébredezik a magyar társadalom. Megválasztásomkor még bíztam abban, hogy függetlenként leválthatjuk a NER kiskirályait. Naiv voltam és idealista. A DK arra akart rávenni, ami ellen küzdöttem. Tényleg csak nekem fontos, hogy ne lopjanak a korrupt politikusok? Nem tettem meg, amire rá akartak venni a simlis pártok simlis politikusai. Nem mentem bele a politikai zsarolásokba, sem abba, hogy egy füstös szobában mondják meg, mi történjen a kisvárosban.

15:45: Csodálatos itt lenni – kezdte beszédét Keresztesi Péter, aki Svájcból érkezett haza a tüntetésre. – Egy ilyen tömegnek igenis hatalmas ereje van, akik nem sajnáltak sem pénzt, sem energiát, hogy itt legyenek. Equadorból, Katarból, az Egyesült Államokból és Ausztráliából is vannak itt most. Sokan a kilátástalanság miatt kényszerültek elhagyni szeretett hazájukat. Miért tették meg ezt a nagy utat most haza? Mert itt a haza sorsa a tét – mondta. „Eltávolodott, leszakadt és izolálódott Magyarország” – fogalmazott. Egyre szélesedik a szakadék Magyarország és Európa között, hazaérkezve mindig az tűnik fel, hogy itthon minden egyre rosszabb és rosszabb.
„Mi büszkék akarunk lenni a magyarságunkra, itthon és külföldön” – mondta, hozzátéve, hogy ez most nincs így.

15:42 Iszonyatosan fáj, ami otthon történik. Népmeséken nevelkedett lelkem nem bírja ezt nézni. Hajrá Péter! - írta egy asszony Berlinből. Egy Angliában élő nő pedig úgy fogalmazott: Magyar Pétert méltónak tartja egy modern Magyarország felépítésére. A színpadon Keresztesi Péter Svájcból.

15:32 Nagy Ervin külföldön élő magyarok Magyar Péternek küldött leveleit olvassa fel.

15:28 Kéri László is a tömegben, láttuk Zalatnay István református lelkészt is. Drón is pásztázza a tömeget - jelentette tudósítónk.

15:25: Legyünk mások mint mások, gyertek le a szoborról – kérte Péter Petra a színpadról. Majd felkonferálta Bálint András színművészt. „Örülök, hogy itt lehetek” – kezdte. Majd elmondta Radnóti Miklós versét: Nem tudhatom.

15:17: Péter Petra a műsorvezető. „Példátlan az az összefogás és szeretet, ami élteti a Talpra Magyar mozgalmat” – mondta. Tagságunk már 4000 főre nőtt – tette hozzá. Mindenkinek megköszönte a segítséget. „Legyünk együtt egy új Magyarország jövője, legyünk mi magunk a változás” – mondta, majd beharangozta a Polip zenéjét. Közben a kivetítőn Orbán Viktorról, Rogán Antalról mutatnak felvételeket. A tömeg ilyenkor fújul.

 

15:15: Olvasónk jelezte: annyira tele van a tér, hogy esélyük sincs kijutni. Maradnak a mellékutcában. Tudósítónk azt jelezte, hogy már a Honvéd utcáig ér minden bekötő úton a tömeg, ami olyan 200 méter, és még jönnek. A szélekről még most is folyamatosan jönnek.

15:12 A szervezők szerint sokan még a környező utcákban vannak, arra várnak, hogy valahogy mindenki kijusson a térre, vagy legalább egy kivetítő közelébe. Caramell után Demjén Ferenc dala szól a hangszóróból.

15:04: Tudósítónk, aki a menet legvégén ment, arról számolt be, hogy ők már messze nem fértek be a térre, az teljesen megtelt. A Parlament előtt zúg a Mocskos Fidesz.

Videós közvetítésünk a vonulásról

 

15:02: A Tisza István szobornál nagy kivetitő, ott is egy adag tömeg gyűlt össze. Ők nem mennek be a térre.

15:01: Bedugult az összes utca – jelentették be a színpadon. Azt kérték, hogy oldalról töltsék meg az érkezők a teret.

14:59 Dömsödi Gábort is kiszúrtuk.

14:55 Tordai Bencét, a Párbeszéd képviselőjét is láttuk a tömegben.

14:53 Most érkezik a térre Magyar Péter. Menet közben fotózkodik az emberekkel, és interjúkat ad. Azt mondta, 8-10 ember vett részt a szervezésben, így néz ki, amikor nem lopnak fel több száz millió forintot egy rendezvényen. Üdvrivalgás és Hajrá Peti! - skandálás fogadja.

14:52: Nagy Ervin is megérkezett a Parlamenthez.

14:47: Megérkezett a tömeg a Kossuth térre. A menet szétvált, a mellékutcákból közelítik meg a teret.

 

14:42 Tudósítónk a színpad közelében látta Rost Andrea operaénekest és Bálint András színművészt. 

14:38 Hamarosan eléri a menet a Kossuth teret. Azt kérik az emberektől, hogy mellékutcákat is használják, mert annyian vannak, hogy az Alkotmány utcából nem tudja mindenki megközelíteni a teret.

14:37 Folyamatosan özönlenek az emberek a metróból is a Kossuth térre!

14:33 Szeretnétek boldog jövőt a gyermekeiteknek? - Kiabálnak a hangosbemondóba. Zúg a Nemzeti Dal a zene feldolgozása.

14:28 A Kossuth-téren már több ezren vannak, a menet még csak a Podmaniczky utca közelében jár.

14:25: A menet még sehol nincs, de a Kossuth tér már így néz ki:

 

14:20: Váltsuk le az elitet – kiabálnak. Zenére vonulnak, volt már Carson Coma, most pedig a Pál utcai fiúk című színdarabból szól a Grund mi vagyunk!

14:16: A Bajcsyn végig sokan állnak, várják, hogy csatlakozhassanak a menethez. A Kossuth téren is sokan vannak már.

14:14: Zúg a mocskos Fidesz, és a Ria-ria Hungária!

14:11: Elindult a menet a Kossuth térre, az élén Magyar Péterrel. Az első sorban lévők molinót tartanak maguk előtt Talpra magyarok! Ne féljetek! felirattal. Nagyon sokan vannak, becsülni nem merünk, de hogy több ezren, az biztos.

14:05: A metró már nagyon zsúfolt, a Deák teljesen megtelt, folyamatosan érkeznek a Károly körút felől az emberek- jelentette tudósítónk.

14:01: Márki-Zay Péter is tüntetéshez való csatlakozásra hívott mindenkit a Facebook-oldalán. 

13:50: Megjött Nagy Ervin platós kocsija a Deákra, sokan megtapsolják. Ő fogja vezetni a menetet a Kossuth térhez. Már most fotózkodnak Magyar Péterrel a szimpatizánsok, megtapsolják. Még Felcsútról is látni helységnévtáblát – jelentette munkatársunk.

13:45: Egészen a volt Nagy Imre szobor helyéig ki van hangositva a Kossuth tér – jelentette tudósítónk. A téren is gyülekeznek már emberek.

13:43: Magyar Pétert is felfedezte tudósítónk a Deák téren, ami mostanra megtelt teljesen és a tömeg eleje elindult a Kossuth tér felé. A program szerint kettőkor indulna el a menet.

13:35: Annyira tele van a Deák tér, hogy tudósítónk alig tudott felmenni a metróból.

13:30: Fél kettőre hirdették meg a gyülekezőt a Deák tér könyékére. Tudósítóink beszámolója szerint már negyed kettő körül nagy tömeg volt a téren, az előzetes kérésnek megfelelően sok a magyar zászló, valamint város- és helységnévtábla.

13:25: A Deák környéken legalább 8-10 rendőrségi csapatszállító busz várakozik. Amikor munkatársunk áthaladt, épp leállították a forgalmat.