„A Fidesz használja gazdasági haszonszerzésre a debreceni emberek jövőjét”

„A Fidesz használja gazdasági haszonszerzésre a debreceni emberek jövőjét”

A kínai CATL akkumulátor gyár ügyében tartottak közmeghallgatást Debrecenben 2023. január 19-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólítva érzi magát, ezért reagált az LMP a debreceni Fidesz közleményére, amely haszonszerzéssel vádolja az ellenzéket – derült ki a zöld párt Magyar Hanghoz eljuttatott reakciójából.

Péntek este igen feszült közmeghallgatást tartottak a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyár kapcsán, ami – mint a Magyar Hang beszámolt róla – tettlegességig fajult. A történtek után a debreceni Fidesz közleményt adott ki, melyben arról írtak: önkormányzati frakciójuk szerint ellenzéki politikusok a tervezett kínai akkumulátorgyár beruházása kapcsán félelmet keltenek a helyi lakosságban a saját politikai haszonszerzésük érdekében.

Erre reagált most az LMP, miután a párt megszólítva érezte magát, „mert mi valóban mindent megteszünk a beruházás megakadályozása érdekében”. – A valóság ugyanis az, hogy a Fidesz használja gazdasági haszonszerzésre a debreceni embereket, a debreceni emberek jövőjét, mert ez a gyár valójában egy környezetkárosító szuperfegyver: nincs annyi vizünk, mint amire szüksége van, nincs annyi energiánk, mint amire szükségünk van, nincs felesleges zöldfelületünk, és nem akarjuk tönkretenni a lakókörnyezetünket – írták.

Ezért azt ígérték, be fogják bizonyítani, hogy a Fidesznek itt elsősorban nem az LMP-vel van vitája, hanem a debreceni emberekkel, akik nem akarják ezt a beruházást. – Mi pont azért kezdeményezünk népszavazást, hogy a döntés valóban az itt élők kezében legyen. Ennek érdekében az LMP a jövő hét elején beadja első országos népszavazási kérdését – írták.

Korábban a zöld párt már helyi népszavazást is akart a kérdésről, ám végül egyetlen aláírásgyűjtő ívet sem vettek fel, hogy miért, arról itt írtunk részletesebben.