Már tettlegességig fajult a debreceni akkumulátorgyár körüli vita

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megütöttek egy, az akkumulátorgyár mellett érvelő nőt a jelenleg is folyó, botrányokkal tarkított debreceni közmeghallgatáson. A támadót elfogták és előállították a rendőrök.

Helyszíni tudósítónk szerint a támadó férfi többször is a gyárral szembeni heves ellenérzéseinek adott hangot, az eljárásban résztvevő hatósági személyek legitimitását is megkérdőjelezte. Amikor nő a tömeg felé fordulva érvelt, a támadó rálökte őt a hivatalnokok és szakértők asztalára, majd a nő a földre esett.

A fizikai tettlegesség után a férfi elszaladt. Többen, köztük az áldozat férje utána eredt. Ezt követően a közmeghallgatást vezető Hajdúné Kovács Mónika főosztályvezető befejezettnek nyilvánította a fórumot. A nő felsegítése után Rácz Róbert főispán próbálta nyugtatni a kedélyeket. Néhány perc elteltével aztán a fórum folytatása mellett döntöttek. A megütött nő férje lapunk kérdésére azt mondta: a felesége a fórum előtti téren pihen. Elmondása szerint a rendőrök előállították a támadóját.

Videónkat az atrocitásról ITT tekintheti meg:

Mint megírtuk, kaotikus rendezvény zajlik ezekben a percekben is Debrecenben, ahol a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) gyárnyitása ügyében tartanak közmeghallgatást.  Tudósításunkat és videóinkat az eddigiekről ITT olvashatja illetve nézheti meg.