„Micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot?”

„Micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot?”

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indulatos Telegram-üzenetben ragált Orbán Viktor a Karmelita kolostorban, baráti külföldi újságíróknak mondott, Ukrajnával és a háborúval kapcsolatos szavaira Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere. Ismert, az ukrajnai városban bombáztak le egy kilencemeletes lakóházat január közepén az oroszok.

„Orbánnak. Oroszul. Politikai korrektség nélkül. Először is, ribancpofa, »senkiföldje«, nem a hazánk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálon túlról jöttünk. Másrészt különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt a történelmi bestiális tetteitekért. Harmadrészt a kegyetlenkedéseitek és az a folyamatos vágyatok, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok, történelmi páriává tett titeket. Negyedszer, micsoda szemétládának kell lenni ahhoz, hogy megbocsásd a szovjeteknek és utódaiknak '56-ot. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alatt ülve menj neki mindenkinek. Kifelé az ernyő alól, és három nap alatt kisörpünk titeket, rohadékok” – idézte Filatovot a 444.

Bekéretik az ukrajnai magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba Orbán Viktor magyar miniszterelnök becsmérlő kijelentései miatt – közölte Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a közösségi oldalán. Orbán újságíróknak azt mondta, hogy Ukrajna „a senki földje”, és Afganisztánhoz hasonlította a The American Conservative újságírója szerint. Nyikolenko azt írta, hogy az ilyen kijelentések teljességgel elfogadhatatlanok. Szavai szerint Budapest folytatja azt az utat, amelynek célja a magyar-ukrán kapcsolatok tönkretétele. Ezzel lényegében a két szomszédos ország közötti további párbeszéd lehetőségével játszadozik – tette hozzá a külügyi szóvivő. Bejegyzését azzal zárta, hogy ezért bekéretik a külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetet, Íjgyártó Istvánt egy őszinte beszélgetésre. Mint hozzátette, fenntartják a jogot, hogy más intézkedéseket is hozzanak.

Ez volt az a zártkörű beszélgetés, ahol Orbán arról is beszélt, hogy neki személy szerint fájdalmas, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, de nem kérdés, hogy az EU tagja akar maradni, mert a gazdasági jólétünk függ tőle.