Egy német politikus szerint már akár el is dőlhetett az amerikai elnökválasztás eredménye

Egy német politikus szerint már akár el is dőlhetett az amerikai elnökválasztás eredménye

Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje integet beszéde után a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 3-án (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Repülési tilalmat rendelt el az amerikai légügyi hatóság Wilmington fölött – vette észre a 444 Reinhard Bütikofer a német Zöldek politikusa, a párt korábbi elnöke, jelenlegi EP-képviselő Twitter-üzenetét. Ez azért érdekes, mert Wilmingtonban lakik Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje, és amint erre Bütikofer is utalt, az intézkedés azt jelentheti, hogy a hatóságok már Biden győzelmére készülnek.

Joe Biden az elmúlt órákban még közelebb került hozzá, hogy elérje a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazatot. A demokraták jelöltje nem sokkal ezelőtt Georgia államban fordította meg az állást, és vette át a vezetést Donald Trumptól, akit Pennsylvaniában is egyre jobban megszorít. Ha a kettő közül bármelyiket megnyerné, már majdnem biztosra vehetően ő lenne az Egyesült Államok következő elnöke. Trump azonban, ahogy azt többször hangsúlyozta, minden olyan államban újraszámolást követel majd, ahol csak kis különbséggel marad alul. A döntés így hetekkel is elhúzódhat.