Lányi András: Menekülés a győztesek táborából

4 000 Ft

A könyv ára a könyvesboltokban: 4990 Ft, webshopunkban 4000 Ft
A 2023-ban hetvenötödik életévét ünneplő Lányi Andrást olvasóinknak nem kell bemutatni, hiszen írásai rendszeresen megjelennek a Magyar Hang hasábjain is. Ez a kötet a 2019 óta megjelent írásaiból gyűjti össze a válogatott tanulságokat. A szerző ezt írja új könyvéről: „a győztesek táborából nem én menekülök, én ott sohase jártam. Ez a könyv politikáról szól és a második ezredforduló után íródott, ezért ökológiai politikáról lesz benne szó, tehát Magyarországról.”

Az akkumulátor- és gépkocsigyártó nagyhatalom a szerző szerint ugyanazon az ócskavastelepen végzi nemsokára, ahol a vas és acél országa rozsdásodik. Az Oroszországban és Kínában dühöngő diktatúra utolsó európai csatlósa ugyanúgy a történelem szégyenpadjára kerül, mint példaképe, az eggyel ezelőtti keresztény nemzeti kurzus. Miért kell ennek így lennie? Miért mindig a rossz oldalra állunk, miért engedelmeskedünk lelkiismeretlen urainknak, miért idomítjuk a hátgerincünket olyan készségesen a rajtunk taposó csizma talpához? Miért nem akarjuk tudni ezekre a miértekre a választ? – az író-filozófus könyve ezeket a kérdéseket boncolgatja.

A megrendelt csomagokat minden héten csütörtökön délelőtt adjuk át szállításra. Személyes átvétel esetén (hétfőn és csütörtökön 12 és 19 óra között) a szerkesztőségben is fizethet bankkártyával vagy készpénzzel, ez esetben válasszon átutalásos fizetést a rendeléskor. Ha kérdése van, kérjük írjon emailt az elofizetes@hang.hu címre!  

Vásárlás folytatása