Hende nem duplázná a családi pótlékot, mert „aki nem dolgozik, ne is egyék”

Hende nem duplázná a családi pótlékot, mert „aki nem dolgozik, ne is egyék”

Hende Csaba (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hende Csaba azért nem támogatja a családi pótlék duplájára emelését, mert mindenkinek van módja dolgozni, és „aki nem dolgozik, az ne is egyék” – számolt be róla az RTL. A fideszes politikus kijelentette azt is, Magyarországon 4,7 millióan dolgoznak, munkaerőhiány van, ezért könnyű munkát találni. Hiába tehát, hogy a családi pótlék összege 2008 óta ugyanannyi, a kormánypárti többség nem támogatta az ellenzék április 4-ei javaslatát, miszerint emeljék azt kétszeresére.

Két LMP-s politikus, Ungár Péter és Kanász-Nagy Máté vitték be a témát a törvényalkotási bizottság április 4-ei ülésére, az ellenzék pedig támogatta is a javaslatot. A bizottság elnöke, Hende viszont, karöltve a többi kormánypárti politikussal, elutasította azt.

Gy. Németh Erzsébet úgy fogalmazott, hogy ha a Fideszen múlik, az állásukat vesztő, fizetésükből megélni képtelen szülők gyerekei nyugodtan éhen is halhatnak.

A családi pótlék összege egy gyerek után 12,2 ezer forint, egyedülálló szülőknél 13,7 ezer, két gyereknél gyerekenként 13,3 ezer forint. Egyedülálló szülők két gyerek után fejenként 14,8 ezret kapnak, három vagy több után gyerekenként 17 ezret. Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyerekek esetén a családi pótlék összege 23,3 ezer forint, egyedülálló szülő esetén 25,9 ezer.