Hasonló ruhadarab és egy Facebook-lájk

Hasonló ruhadarab és egy Facebook-lájk

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig találkozott praxisa során olyan esettel Kadlót Erzsébet, mint D. Krisztináé. A Szikra Mozgalom aktivistáját a fővárosi viperás támadásokkal összefüggésben vitték be, neve kiszivárgott a kormánypárti és szélsőjobboldali sajtóhoz. A radikális felhasználók pedig egyből neki is estek a Facebook-profilján, családi és egyéb privát képeit válogatott gyalázkodásokkal látták el.

Csakhogy elég hamar kiderült: a D. Krisztinával szemben felhozottak kifejezetten gyenge lábakon állnak. Egy Facebook-lájk és egy hasonlónak tűnő ruhadarab: mindmáig ennyiről tudunk, ami alapján előállították őt. A kormánymédiának viszont jól jött, hogy az egyik letartóztatott embert Jámbor Andráshoz, illetve a Szikrához tudja kötni. D. Krisztinát nevetségesen hosszú ideig benn tartották, hogy végül kiengedjék, most szabadlábon védekezik. Tegyük hozzá, épp a héten írtuk meg, hogy a kitörés napi, antifának nevezett támadások külföldi gyanúsítottjai letartóztatásban maradnak. Velük szemben feltehetőleg több, megalapozottabb bizonyíték áll rendelkezésre.

De mi lesz a helyzet D. Krisztinával, ha valóban tévesen tartóztatták le, ezzel rászabadítva a kormánymédiát és szélsőséges kommentelők özönét? Kadlót a Partizánnak beszélt arról, hogy valóban ennyit hoztak fel a nővel szemben. Ügyvédi tevékenysége során alig találkozott olyan üggyel, amelyben ennyire bizonyítékhiányos módon tartottak volna benn valakit huzamosabb ideig. Elmondása szerint D. Krisztina betegen feküdt otthon, amikor a rendőrök érte mentek. Az erőszakot pedig olyannyira elutasítja, hogy még a verbális támadások is távol állnak tőle. Korábban Jámbor András is nyilatkozott lapunknak arról, hogy az aktivistát halk szavú varrónőként ismerte meg,  aki nem beszél nyelveket (tehát nehezen állhatott kapcsolatban a német támadókkal), továbbá nem is a fővárosban él.

A jelek szerint tehát rendkívül kétes indoklással vitték be, így tették ki őt tömegek zaklatásának. Ha bebizonyosodik, hogy valóban tévesen vádolták, annak súlyos következményei kellene legyenek – méghozzá a hatóságok, illetve a nevét közlő sajtótermékek vonatkozásában.