Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton

Telegdy Ádám a 200 méteres hátúszás döntőjében a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telegdy Ádám ötödik lett 200 méteres hátúszásban a tokiói olimpián. A Kőbánya SC versenyzője pénteken is remek úszással rukkolt elő: egy napja mindössze két századdal maradt el 1:56.17 perces egyéni legjobbjától, ezúttal viszont ugyanennyivel javította meg, és az 1:56.15-ös idejével nem sokkal maradt el a negyedik helytől.

A dobogóra azonban nem volt esélye, mert a győztes orosz Jevgenyij Rilov új olimpiai rekorddal, 1:53.27-es időeredményével kiemelkedett a mezőnyből. A címvédőként induló amerikai Ryan Murphy másodikként majdnem egy másodperccel lassan időt úszott (1:54.15), harmadikként a brit Luke Greenbank ért célba (1:54.72).

– Egy olimpián csak a helyezés számít, nem az idő. Én már azzal teljesítettem a célomat, hogy fináléba kerültem, így a mai egy igazi örömúszás volt. Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel – mondta a finálét követően a közmédiának a világbajnoki hetedik helyezett úszó.

A nap másik magyar érdekeltségű úszódöntője, a 200 méter vegyesúszás azért volt különleges, mert az oda bejutó veterán úszónk, az ötödik olimpiáján szereplő Cseh László pályafutása során utoljára csobbant a medencébe, és végül egy helyet javítva az elődöntős pozícióján, a hetedik helyen végzett.