Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását

Cseh László hetedik hellyel fejezte be a pályafutását

Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cseh László a 200 méter vegyes pénteki döntőjében elért hetedik hellyel fejezte be úszópályafutását a tokiói olimpián.

A 35 éves magyar versenyző – aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt – ugyanazt a taktikát választotta, mint az elődöntőben, azaz erősen kezdett pillangón és háton, így féltávnál második volt, de mellen visszaesett a hetedik helyre, mivel a lábtempóját egy kisebb sérülés hátráltatja. Az utolsó 50 méteren mindent kiadva magából úszott, maga mögött tartotta új-zélandi riválisát, és végül 1:57.68 perccel csapott a célba.

A mostani játékok egyik magyar zászlóvivője ötödik olimpiáján szerepelt, tizedik egyéni döntőjét úszta, kiemelkedő pályafutását pedig többek között két világbajnoki cím és hat ötkarikás érem fémjelzi – emlékeztet rá az MTI.

A 200 méteres vegyes fináléját a kínai Vang Sun nyert 1:55.00-val. Második a brit Duncan Scott lett 1:55.28-cal, míg a bronzérmet a svájci Jérémy Desplanches szerezte meg 1:56.17-es időeredménnyel. A győztes Vang a futam után a medencéből kifele kezet fogott, majd meghajolt Cseh Laci előtt. 

– Ébredés után elérzékenyültem, jó értelemben megérintett, hogy utoljára ugrom medencébe. Jól éreztem magam, de azt sajnálom, hogy nem lett jobb az időm. Annak azért örülök, hogy javítottam egy helyet, elvégre nyolcadikként jutottam be – értékelte az úszását az M4 Sportnak a veterán magyar sportoló, akinek még a győztes kínai Vang Sun is gratulált az utolsó versenye után.

A nap másik magyar érdekeltségű úszódöntőjében Telegdy Ádám ötödik lett 200 méter háton.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom