Most az egyszer a külföldi járványmodellek is egyetértenek a kormány értékelésével: hatalmas a baj

Most az egyszer a külföldi járványmodellek is egyetértenek a kormány értékelésével: hatalmas a baj

A koronavírus-teszteket végző, védőruhát viselő egyetemi hallgatók érkeznek a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskolába 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Tavaly októberben, még a második hullám kezdetén, amikor a járványhelyzet (legalábbis a mostani szörnyűséghez képest) egész barátinak látszott, a Magyar Hang számolt be elsőként a világ legfontosabb járványmodellező intézete Magyarországot illető előrejelzéséről, amelyet csak „covid-katasztrófaként” tudtunk jellemezni.

Most, hogy a harmadik hullám egyre erősebben tombol hazánkban és egész Európában, illetve lassan talán tömegesen rendelkezésre állnak az oltások (amelyek jelentős részét azonban az Európai Gyógyszerügynökség nem engedélyezte, és a kínai Sinopharm vakcina tényleges hatásosságáról semmit sem lehet tudni), érdemes újra a szakértő cég járványgörbéire tekintenünk, hiszen eddig jól megjósolták a jövőt.

Az algoritmus jelenlegi predikciói szerint a halálozás március második felében fogja elérni a csúcsát, ekkor 180 felett lesz a 24 óra alatt elhunyt covidos betegek száma. Ez némileg meghaladja a második hullám csúcsán elszenvedett értékeket.

A teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: koronavírus, vakcina