Az utóbbi hetekben rohamosan romlott Karsai Dániel állapota

Az utóbbi hetekben rohamosan romlott Karsai Dániel állapota

A méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára” – írta Karsai Péter az alkotmányjogász Facebook-oldalán.

Ebből kiderül, hogy március 28-án, a születésnapja alkalmából egy lakásszínházi előadással szerették volna meglepni a halálos beteg jogászt, ám helyette épp ezen a napon muszáj volt kórházba mennie, mivel tüdőgyulladást kapott. – A Korányi szakszerű ellátásának, a kimagasló színvonalú betegápolásnak, nem mellesleg Dani feketeöves akaraterejének köszönhetően a tüdőgyulladásból kigyógyult. Napokig a totális némaságban és a kommunikációképtelenség állapotában csak a reménybe tudtunk kapaszkodni – írta Péter.

– Múlt hét csütörtök óta Dani ismét otthon pihen, sokat olvas, látogatóival – ha nem is úgy, mint akár csak pár hete, de kommunikál. És hatalmas mosollyal konstatálja, hogy a londoni derbin a Fulham 2–0-ra legyőzte a WestHam Unitedet – zárta a posztot Karsai Péter, aki egy videót is mellékelt a „mennyei lakomáról”, Karsai Dánielt ugyanis már csak gyomorszondán keresztül tudják táplálni. 

Az ügyvéd az ALS nevű gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenved, és tavaly többek között a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy az ilyen helyzetekben az érintetteknek „legyen joga az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét”. Azóta kérelmet adtak be, hogy ha nem érné meg az ügyében születő bírósági döntéseket, öccse léphessen a helyébe.