Maradunk, ahol voltunk – a sor végén

Maradunk, ahol voltunk – a sor végén

Szijjártó Péter a kecskeméti Mercedes-gyárban (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

 

A koronavírus jegyében eltelt második évben nem teljesített rosszul a magyar gazdaság, feltéve, hogy csak a számokat tekintjük, s nem a lehetőségeket. A kormány jelentős összegeket költött el rendkívüli felhatalmazását felhasználva, de annak nagy része a kormányhű oligarcháknak jutott, másokkal igen szűkmarkú volt a kabinet.

Bod Péter Ákos szerint éppen a járványkezelés mutatta meg drámaian, hogy a kormány a szakmai szempontok – az élet védelme – elé helyezi a hatalmi érdekeit. A közgazdász, egykori jegybank-elnök szerint a kormány a járványra hivatkozással megszerzett felhatalmazást kihasználva felgyorsította a tulajdoni átrendezést.

Csath Magdolna ugyanakkor úgy látja, hogy ha az eddigi magyar makroszintű adatokat megvizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy EU-s összehasonlításban a magyar gazdaság 2021-ben nem teljesített rosszul. Ezen a véleményen van az EU is. Azt is hozzátette, hogy az üzleti világ, úgy tűnik, bízik a magyar gazdaságban. 

A teljes cikket a Magyar Hang december 30-án megjelent újévi, 2022/1. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!