Orbánnak már kicsi ez az ország, az unióban szeretne minél magasabbra kapaszkodni

Orbánnak már kicsi ez az ország, az unióban szeretne minél magasabbra kapaszkodni

Petschnig Mária Zita közgazdász (Fotó: Magyar Hang/Végh László)


Esélyünk sincs elérni az orbáni víziót, hogy 2030-ra az EU öt legjobban élhető országa közé kerüljünk, mert a kormány leépíti az oktatást és az egészségügyet, így romlik versenyképességünk – erről beszélt Petschnig Mária Zita közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa Magyar Hangnak adott interjújában. A szakember szerint miközben nem látni a gazdasági stratégiát, politikait annál inkább: folyamatosan uralni mindent az országban, majd erre alapozva tovább növelni a hatalmat. – A kormányzati retorikát a tények nem zavarják, akkora hazugságokra építik a kommunikációt, amelyeket az átlagembernek eszébe nem jutna megkérdőjelezni – fogalmazott.

A közgazdász kétségtelennek nevezte, hogy Orbán Viktornak ma már kicsi ez az ország, most az unióban szeretne minél magasabbra kapaszkodni. Nem titkolt célja, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal úgynevezett szuverenista pártjait összefogva ő legyen ennek a csoportosulásnak a vezetője.

• Mire lenne szükség, hogy végre kitörjünk a közepes fejlettség csapdájából?
• Mekkora esélye van annak, hogy Orbán az uniós választásokat követően a szélső bal és a szélső jobb összefogásának vezetője legyen?
• Vajon enyhíti-e decemberben felszabadított 10 milliárd eurónyi forrás a magyar gazdaság problémáin?

A teljes cikket a Magyar Hang február 2-án megjelent, 2023/5. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!