Karácsony Gergely nem vitte túlzásba az egyeztetést sem Vitézy Dáviddal, sem a Kutya Párttal

Karácsony Gergely nem vitte túlzásba az egyeztetést sem Vitézy Dáviddal, sem a Kutya Párttal

Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hét elejéig Vitézy Dáviddal egyáltalán nem, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnökével pedig csupán egyszer egyeztetett Karácsony Gergely főpolgármester – tudta meg a Magyar Hang.

A Karácsony Gergelyt az idei választáson kihívó, és csupán pár száz szavazattal ellene alulmaradó Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár hétfői megkeresésünkkor úgy fogalmazott, nem volt eddig egyeztetés köztük. Ezzel kapcsolatban a politikus egy korábbi, még szeptember elején a Magyar Hangnak adott interjújában azt mondta: „kicsit fura helyzetben” van, mert bár a főpolgármester megnyerte a választást, úgy viselkedik, „mintha elvesztette volna”. Akkor arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely dolga lenne az, hogy válaszoljon akár a többség, akár a városvezetés összeállítása ügyében felmerülő kérdésekre. Vitézyt akkor arról is kérdeztük, lenne-e főpolgármester-helyettes, amire úgy válaszolt: nem merült fel ilyesmi, és ő nem pozícióért kritizál vagy mondja el a gondolatait.

A Kétfarkú Kutya Párt társelnökétől, Kovács Gergelytől kedden azt a választ kaptuk megkeresésünkre, hogy őt egyszer hívta a főpolgármester szeptemberben. – Megállapodás nem született semmiről – tette hozzá Kovács. Hogy a Kutya Párt kit támogatna főpolgármester-helyettesnek, arra azt írta, hogy erről akkor tudnak érdemben nyilatkozni, ha lesz konkrét személyi javaslat a főpolgármester részéről, „eddig nem volt ilyen”. Az MKKP szerint egyébként a fővárosi közgyűlésnek többek között majd az alábbi témákkal kell majd foglalkoznia: új, felhasználóbarát átláthatósági rendelet, a részvételi költségvetés felülvizsgálata és a főváros kulturális életének, kultúraszervező tevékenységének hatékonyabbá tétele, „valamint természetesen a világbéke”.

Ami a legnagyobb ellenzéki pártot, vagyis a Tiszát illeti, annak elnöke, Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta szerda este, hogy csütörtökön délelőtt egyeztet ismét Karácsony Gergellyel. A főpolgármester nincs könnyű helyzetben, ugyanis a vele együtt 33 fős közgyűlésben közel sincs többsége: míg vele együtt a Párbeszédnek és a DK-nak összesen 7 képviselője van, a Tisza Pártnak és a Fidesznek egyaránt 10-10, Vitézy Dávidnak és az LMP-nek 3, míg a Kétfarkú Kutya Pártnak szintén 3. Nagy kérdés, hogy ki lesz Karácsony helyettese, ugyanis Magyar már kikötötte, hogy jelenlegi általános főpolgármester-helyettesét, Kiss Ambrust nem fogja megszavazni, őt ugyanis az „óbaloldali világhoz” tartozónak tekinti.