Magyar Péter az M1-en: megtartjuk a demonstrációt a „közmédiánál”

Magyar Péter az M1-en: megtartjuk a demonstrációt a „közmédiánál”

Magyar Péter az állami média reggeli műsorában szeptember 26-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtartják október 5-én, jövő szombaton a demonstrációt az évi 140 milliárd forintért fenntartott „közmédia” épülete előtt – ezt Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke maga erősítette meg csütörtök reggel az állami médiában, ahová szavai szerint a választás előtti vitát leszámítva 218 napja nem engedték be. Magyar Péter arról is beszélt a műsorban, hogy két nappal korábban, október 3-án viszont nem megy be a „közmédia” műsorába vitázni, mert neki nem a Karmelita valamelyik munkatársával, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel van megbeszélni valója például arról, hogy stagnál a GDP, hogy soha olyan magas nem volt a költségvetés hiánya, mint augusztusban, vagy hogy az államadósság az egekben van. (A politikust az árvíz idején ugyan meghívta a közmédia, hogy vitázzon Orbán Balázzsal, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatójával, ám ő ezt kétszer is visszautasította, először azért, mert a víz elleni védekezést tartotta fontosabbnak, majd azért, mert szerinte neki a kormányfővel van megbeszélni valója). Magyar felidézte, hogy a „közmédia” minden helyreigazítási pert elvesztett vele szemben, és szerinte Goebbelsi-propagandát folytat az M1. Azt mondta, minden fővárosi listavezetőt meghívott egyeztetni, Szentkirályi Alexandrát is, aki elutasította ezt. Ezt kérte Karácsony Gergelytől is, aki szerinte násztáncot jár a miniszterelnökkel az olimpia kérdésében. De nem csak abban, hanem az árvízi védekezés kérdésében is.

Magyar Péter az adásban megemlítette, hogy Magyarországon szétesnek a közszolgáltatások, penészesek a kórházak, 900 ezer nyugdíjas él a létminimum alatt, több száz postát zárnak be, megszüntetnek vasúti szárnyvonalakat, soha ilyen kevés gyermek nem született, és külföldre szaladnak a fiatalok Magyarországról – sorolt példákat hozzátéve, hogy ezekről a kérdésekről nem hallanak az emberek a „közmédiában”.

Nem sokkal később a Kossuth Rádió műsorában szerepelt, ott a fővárossal kapcsolatban megismételte, hogy a 20 éves Gyurcsány-Orbán mutyiból elege van az embereknek, és mivel nem vesznek részt a fővárosi mutyikban, ezért sem delegálnak senkit a fővárosi cégek igazgatóságaiba, illetve felügyelő bizottságaiba. „A fideszes megmondóemberek itt ülnek nap mint nap, de önök viccet csinálnak a közmédiából” – fogalmazott a műsorban. Arról is beszélt, hogy szeretnének például bérlakásprogramot indítani, vagy megerősíteni a BKK-rendészetet, és mindezt, illetve más lépéseket is abból a 75 milliárdból fedeznék, amit elvesz a fővárostól az állam szolidaritási hozzájárulás címén. Ahogy az M1-en, a Kossuth Rádióban is beszélt arról, hogy „önök éjjel-nappal hazudnak, akkor is, amikor kérdeznek”.

Mindkét műsorban kérdezték a Vogel Evelin-interjúról is. Magyar Péter azt mondta, ezt ugyanott írták, mint a volt feleségéét. Csalódásnak nevezte, hogy volt barátnője, Vogel Evelin elárulta őt, és feljelentést fog tenni ellene. Azt mondta, Vogel a Fidesznek adott hangfelvételeket, pénzt kap tőlük, ezt bizonyítani is tudja. Azért nem tette eddig, mert abban bízott, hogy a volt barátnője nem fog kiállni.

Címkék: közmédia, Tisza Párt