Nyílt levelet írt Magyar Péternek Gyöngyösi Márton

Nyílt levelet írt Magyar Péternek Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton, a Jobbi-Konzervatívok elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma még nem tudni, miképpen fog megbukni az Orbán-rendszer, de azt már biztosnak nevezte Gyöngyösi Márton, hogy Magyar Péter a politikai térbe való belépésével figyelemre méltó eredményeket ért el – írja a Jobbik-Konzervatívok elnöke illetve EP-képviselője Facebook-bejegyzésében.

– Akkor, amikor már úgy tűnt, hogy a magyar társadalom jelentős része teljesen elveszítette minden reményét, akkor, amikor már úgy tűnt, hogy a kormánnyal elégedetlen tömegek számára mindössze a kivándorlás vagy a megalkuvás lehetőségei maradtak meg, Te vissza tudtad hozni a reményt – folytatódik a Magyar Péternek címzett nyílt levél. Szerinte fontos, hogy az új politikus színre lépésével visszahozta a reményt, „hogy igenis számos magyar embernek nem tetszik az, ami jelenleg az országban történik”. – Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, ki lehet jó magyar, és ki nem lehet az. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, ki lehet jó keresztény, és ki nem lehet az. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, hogy ki érvényesülhet az üzleti életben, és ki nem fog megrendelést kapni. Nem tetszik az, hogy a politika mondja meg, hogy kinek az égbekiáltó bűneit lehet (sőt kötelező) elnézni, és ki az, akinek még az apró botlásaira sincsen bocsánat – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Gyöngyösi örül annak, hogy Magyar kiszállt a „maffiává vált rendszerből”, de nem mulasztott el arra emlékeztetni, hogy a friss politikus még idén januárban is „a Fidesz rendszerének buzgó szolgálója” volt, bár ezt másodlagos kérdésnek tartja. Sok más emberhez hasonlóan abban látja Magyar küldetését, hogy „a Fidesz legbelső köreiből indulva hidat építeni, amelyen átkelhetnek azok a kormánytisztviselők, közalkalmazottak, ügyészek, országgyűlési és helyi önkormányzati képviselők vagy éppen polgármesterek, akik bár a haza szolgálatára esküdtek fel, mégis inkább a NER ördögi rendszerének működtetéséhez járultak hozzá megannyi kis fogaskerékként, és akik sokáig a Fideszt támogatták, de az elmúlt évek ámokfutásával egyre nehezebben tudnak azonosulni”. Gyöngyösi ezután rátér a lényegre: az ellenzéki torta további szeleteléséből, az ellenzéken belül helyenként már így is meglévő személyi kultuszok sokszorosításából szerinte nem kormányváltás lesz, hanem legfeljebb egy ellenzéki „ellen-NER”. Erre semmi szükség a Jobbik vezetője szerint, majd megismétli: Magyarnak az lehet a küldetése, hogy felélessze a Fidesz kádereinek lelkiismeretét, és megmutassa, „hogyan lehet távozni a maffiából”.