Magyar Péter: Orbán Balázs megalázta sok ezer szabadságharcos emlékét, távoznia kell!

Magyar Péter: Orbán Balázs megalázta sok ezer szabadságharcos emlékét, távoznia kell!

Magyar Péter a Rendszerváltás - Új korszak kezdődik című rendezvényén (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre nő a felháborodás Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának szavai miatt, aki gyakorlatilag arról beszélt, hogy Ukrajna helyében Magyarország nem védekezett volna az orosz agresszióval szemben. Ezt Török Gábor politológus az év legnagyobb politikusi hibájának nevezte, és posztja alá kommentelt Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is jelezve, egészen felháborítóak Orbán Balázs mondatai.

Magyar szerint a kormánypárti politikusnak ezzel „a XX. századi magyar történelem legfényesebben csillogó 13 napját sikerült az aljas napi propaganda kommunikációs oltárán feláldoznia”. – Ezekkel a mondatokkal Orbán Balázs megalázta a sok ezer magyar szabadságharcos emlékét, akik közül sok százan – ellentétben Orbán Balázzsal – az életüket is hajlandóak voltak feláldozni a hazájuk szabadságáért és függetlenségéért. Orbán Balázs ezen mondataival lábbal tiporta a magyar alkotmányosság és függetlenség alapjait is. Ilyen ember nem tölthet be közhivatalt a magyar miniszterelnök mellett, távoznia kell, még október 23. előtt – vélte a Tisza Párt elnöke.

Az esetre reagálva az LMP társelnöke, Ungár Péter közleményben tette fel a kérdést: „Meddig maradhat a miniszterelnök közvetlen munkatársa Orbán Balázs?” Ungár szerint valaki, aki magát a nemzeti oldal képviselőjének tartja, ilyet nem állíthat. – Minden országnak joga van megvédeni a területét, ha támadás éri – így Magyarországnak is. „Az egészen döbbenetes, hogy ezt pont egy állítólag patrióta politikus tagadja meg. Felmerül a kérdés: hány megyét, várost, települést adna át Orbán Balázs egy agresszornak? Számoljon be, pontosan mennyi magyar területet tart feláldozhatónak, a miniszterelnök pedig adjon választ, egyetért-e Orbán Balázs szavaival!” – követelte az LMP társelnöke. Reagált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki szerint Orbán Balázs szavai azt jelentik, hogy az Orbán-kormány ellenállás nélkül átadná Magyarországot az oroszoknak. Vagyis a kormány lelkileg és most már fizikai értelemben is Oroszország csatlós államának tekinti Magyarországot.

Tompos Márton, a Momentum elnöke Orbán Balázs szavaira úgy reagált: „és ezek a senkiházi ruszkibérencek tartják magukat a Pesti Srácok örököseinek...”. Bedő Dávid, a párt frakcióvezetője pedig úgy fogalmazott: „A forradalom azt tanította nekünk, hogy a jó ügy érdekében, a nemzet szabadságáért akkor is küzdeni kell, ha az a küzdelem reménytelennek tűnik. Nem behódolni kell az agresszornak, hanem ellenállni. (...) Ukrajnának nem okoskodásra, hanem fegyverekre és valódi segítségre van szüksége, csakúgy mint a magyaroknak 1956-ban.”

Orbán Balázs a reakciókra nem sokkal később úgy válaszolt a Facebook-oldalán: „Magyarország álláspontja világos: nem látjuk értelmet a több mint két és fél éve zajló ukrán-orosz háborúnak, amiben több százezer ember meghalt, több százezer négyzetkilométer terület elveszett és egy ország megsemmisült. Hogy miért? A semmiért. (...) 1956 magyar hőseit ezen mostani magyar állásponttal szembeállítani a külföldi finanszírozású propagandasajtó és a háborúpárti politikusok bevett módszere, amit felháborítónak tartok és minden alkalommal visszautasítok” – fogalmazott, majd hozzátette: „Jó lenne, ha végre vége lenne a háborúnak és a háborúpárti hazudozásnak!”